Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Zenei kalandozás a Molnár Dixie-vel

Szeged - Illényi Katica hegedűművész, Balogh Kálmán és a Gypsy Cimbalom Band, valamint a Fool Moon zenekar is vendégszerepel a Molnár Dixieland Band április 10-i Dixie-Gypsy-Land gáláján.
A stílusok keveredésének lehetünk fültanúi április 10-én vasárnap az IH Rendezvényközpontban 19 órakor kezdődő Dixie-Gypsy-Land gálán, ahol a Molnár Dixieland Band meghívott művészekkel és zenekarokkal lép színpadra. Az est alcíme, a Folklór-Dzsessz-Világzene is előrejelzi: ezen az estén a zene szárnyán érdekes kirándulást tehetünk majd.

– A műsor a Molnár Dixieland Band és a Balogh Kálmán Gypsy Cimbalom Band előadására épül – tudtuk meg Molnár Gyulától. Az áprilisban 47. születésnapját ünneplő Molnár Dixieland Band vezetője elmondta: a két zenekartól dzsesszes, folklóros alapokon nyugvó világzenét is hallhatunk.

A Balogh Kálmán Gypsy Cimbalom Band tagjai egytől-egyig hangszerük mesterei, akik a legvirtuózabb szólókra is képesek. Ennek köszönhető, hogy bármilyen zenei ötletet könnyedén megvalósítanak. Többnyire közismert zenei témákból indulnak ki, a megközelítés azonban teljesen újszerű. A zenészek kezei alatt ezek a témák új életre kelnek, tele humorral, a műfajok, stílusok olyasfajta elegyítésével, ami mégsem okoz törést a zene egységében. Koncertjeiken ily módon sokféle kultúra sokféle zenéje megszólal.

Így lesz ez április 10-én is, amikor az egyébként két különböző stílusú dalokat játszó zenekar a közös szereplés során „beleszól" a másik előadásába. Néhány dal erejéig együtt zenélnek, majd összekeverednek a tagok. A balkáni országok folklórjától eljutunk egészen a néger népzenéig, amelyről köztudomású, hogy a dzsesszzene alapjául szolgált. Felcsendülnek ismert magyar népdalok, mint például a Hej, Dunáról fúj a szél vagy a Csillagok, csillagok. Majd átkacsintanak a komolyzenébe is. Hogy pontosan mit hallhatunk tőlük, azt Molnár Gyula meglepetésnek szánja.

A Molnár Dixieland Band áprilisban ünnepli 47. születésnapját. Fotó: DM/DV

A Molnár Dixieland Band áprilisban ünnepli 47. születésnapját.
Fotó: DM/DV


A hallgatóközönséget a „zenei kiránduláson" az egyik vendégművész, Illényi Katica kalauzolja, akit a műsorvezető szerepén kívül hegedülni és énekelni is hallhatunk ezen az estén.

– Igazi ünnepnap számomra, amikor együtt lépek fel a Molnár Dixieland Banddel. Koncertjeiken mindig nagyon jó a hangulat, és magas színvonalon zenélnek mindannyian – mondta a művésznő. Április 10-én dzsesszt, dixielandet, klasszikus és népzenét is hallhatunk tőle, valamint közös produkciót a Fool Moonnal.

– Nagy tisztelője vagyok a csapatnak, nagyszerű énekesek, és örülök, hogy hamarosan találkozom velük személyesen is, hiszen még nem volt szerencsénk együtt, közös produkcióval színpadra lépni. Nagyon várom a próbákat, és biztos vagyok benne, hogy a szegedi koncert után a jövőben is sok közös ötletünk és álmunk válik majd valóra – szögezte le Illényi Katica.

Jegyek elővételben

A kétszer hatvanperces műsorra elővételben kaphatók jegyek az IH Rendezvényközpontban és a Belvárosi moziban. Az 1. és a 15. sor között 3200 forintba kerülnek a jegyek, a 16. és a 26. között 2700 forintért kaphatunk.

Olvasóink írták

  • 1. csafe 2011. február 28. 15:10
    „Megyünk! :-D Kérek 2 jegyet :-)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zelena András: a VTV nem lehet protokolltelevízió

Pártatlanságot, objektív tájékoztatást ígér Zelena András, a Városi Televízió Szeged új ügyvezető igazgatója. Tovább olvasom