Délmagyar logó

2019. 07. 23. kedd - Lenke 19°C | 30°C Még több cikk.

Zenés, táncos felvonulással indul ma a Bortér

Szeged - Mától vasárnapig várja a minőségi borok és a gasztronómia rajongóit a Bortér a szegedi Dóm téren.
Az idén hatodik alkalommal megrendezett eseményen 111 pincészet borait kóstolhatják meg a kilátogatók, akik kulturális élményekkel is gazdagodhatnak a jóféle borok, kézműves sajtok, házi kolbászok, lepények és erdélyi kürtőskalács kóstolgatása közben.

A négynapos rendezvény ma este fél 7-kor a borlovagok, borbarát hölgyek, néptáncosok, zenészek, lovasok és fogatok szüreti felvonulásával kezdődik: a menet a Széchenyi térről indul, a Klauzál és Dugonics tér érintésével a Dóm térre érkezik. 15 órától azonban a Dóm téren már kóstolót kaphatnak az érdeklődők a Szegedi Szimfonikus Zenekar kürtkvartettjéből, 16 órától pedig a Magyarkanizsai Tambura Zenekar muzsikájára mozdulhatnak meg a lábak a Délmagyarország-színpadnál.

Ugyanitt este fél 8-tól Vastag Tamás és a Show Me zenekar posztmodern juke-boxát hallhatja a közönség, a másik színpadon pedig Storyville Jazz Band ad vérpezsdítő dixie-koncertet este 9-től. Éjfél előtt pár perccel mindennap az Il Silentio fúvóskvartett búcsúztatja a Bortér vendégeit. A négynapos fesztiválon Múzsák Háza néven a Móra Ferenc Múzeum együttműködésével kiállítóhely is nyílik a Bor-téren, amely a művészetek és a bor kapcsolatát mutatja be.

Esténként pedig 6 és 7 óra között Hangzóbor címmel színes, zenés, verses összeállításnak lehet részese Balog József előadóművész, a Szegedi Szimfonikus Zenekar tagjai és Lukácsházi Győző túravezető közreműködésével. Ma este A boros 19. század címmel hallhatók részletek Szigethy Gábor, Petőfi Sándor verseiből, írásaiból zongorakíséret mellett.

A gasztronómiai és kulturális fesztivál részletes programja lapunk mai Légy-ott mellékletében, napi programajánló oldalunkon, valamint a borter.hu oldalon olvasható.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Októberben újra indul a Telekosár

Októberben újra indul a Telekosár
Idén már másodjára indítjuk útjára október 10-étől a Délmagyarország Telekosár-játékát. Lapunk eddigi legnépszerűbb akciójában 30 szerencsés előfizetőnk vásárolhat majd a Délmagyarország számlájára. Tovább olvasom