Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | -1°C Még több cikk.

Zölddel tiltakoznak a megye kórházai

Szeged - Zöld zászlókkal és szalagokkal tiltakozik holnaptól a megye két kórháza az új finanszírozási rendszer ellen, ha ma sem változik a helyzet.
A makói kórháznak havi 30, a szentesinek pedig havi 50 millió forinttal kevesebb jut, ha életbe lép az október 1-jétől esedékes új finanszírozási rendszer, ezért a két megyei fenntartású intézmény csatlakozik a Magyar Kórházszövetség országos tiltakozó akciójához – így döntött a két kórház vezetése. Mint azt Baráth Lajos, a két intézmény főigazgatója elmondta, egyetértenek azzal, hogy fel kell oldani a korlátozást a zárolt 13,5 milliárd forintról, sőt további 12 milliárdnyi többletjuttatásra van szükség. Ennek érdekében holnaptól figyelemfelhívásként zöld zászlót tűznek ki az épületekre, a dolgozók pedig zöld szalagot viselnek majd.

Ha a helyzet nem változik, véleménye szerint nem tudják majd teljesíteni a szakmai minimumfeltételeket, ezért október 1-jétől nem írnak alá új finanszírozási szerződést sem. Ha október 7-éig sem történik semmi, az akcióban részt vevő intézményvezetők önkéntes éhségsztrájkba kezdenek. Sőt, amennyiben október 14-éig sem születik megegyezés az egészségügyi kormányzat és az érdekképviseleti szervek között, az intézmények – szintén a fenntartó jóváhagyása esetén – korlátozzák az egészségügyi szolgáltatásaikat is. A tiltakozást a két intézményt fenntartó megyei önkormányzat elnöke, Magyar Anna is támogatásáról biztosította.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csak a tűzoltás marad a panelekben

Rézre kell cserélni az alumíniumvezetéket a panelekben – állítja a lapunk által megkérdezett szakértő. Tovább olvasom