Délmagyar logó

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 4°C | 21°C Még több cikk.

Zoltán sosem járt még ekkora boltban

Zoltán sosem járt még ekkora boltban
Összesen 23 ezer 681 forintért vásárolt Telekosár-nyertesünk, a makói Vasvári Zoltán. A 25 ezer forint értékű vásárlási utalványból kétezer forintnyi maradt úgy, hogy olvasónk 681 forinttal toldotta meg a szegedi Príma Nova áruház kasszájánál hagyott nyereményét.
– Azt mondja a feleségem, ha nyereményjátékról van szó, úgy csinálok, mint egy gyerek: túl nagy a lelkesedésem. Aki nem játszik, az biztosan nem nyer. Hát nem? – mosolygott Vasvári Zoltán, aki a makói busszal érkezett a Szőregi úti áruházba.

– Életemben nem jártam még ekkora boltban – hüledezett a rokkantnyugdíjas férfi a sorok között bámészkodva.

A 60 éves Zoltán határozott elképzeléssel vágott neki a vásárlásnak: megkérdezte, hol találja a kávékat és a húsospultot. Negyedóra múlva minden, amit akart, a kosarában volt.
 

– Az eladóként dolgozó feleségem igazi őrmester típus, nem bízza rám a bevásárlást. Ezekkel nem lőhetek mellé: két kilogramm őrölt kávé, négy füstölt csülök húsvétra, két nagy tarja. A tarját lecsontozom, a csont megy a levesbe, a hús meg a sütőbe – osztotta meg velünk terveit.

A férfi háziasnak vallja magát, besegít otthon a házimunkába. Kertes házuk udvarán kutya, macska szaladgál, más jószág nincs, de feladat mindig akad a ház körül. 1998 óta tartó házasságukból három gyermek született, de csak a legkisebb él velük, a többiek már önállók. A család a hosszú hétvégén jön össze legközelebb, akkor ünnepelik a Zoltán- napot is.
 

A beszédes férfi nagyon boldog volt, hogy végre sikerült nyernie a Telekosárral. Eddig hiába próbálkozott, pedig 1996 óta előfizetőnk. A cikkek tekintetében mindenevőnek tartja magát, van, hogy egy órán keresztül olvassa lapunkat. Az elejétől a végéig mindent alaposan átnéz, számára az összes információ fontos, az egészen rövid hírek is.

– Azért van az a sok lap az újságban, hogy elolvassuk! Minek dolgoznának az újságírók, ha csak átsiklanánk a cikkeken? – kérdezte, miközben kosarának tartalmát mustrálta.

– Hiába mondta a feleségem, hogy ő akarja levásárolni az utalványokat, csak sikerült elköltenem szinte az egészet. De ebből nem lesz baj – bizonygatta Zoltán, aki két megpakolt táskájával ült fel a makói buszra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Élet műanyag nélkül

Élet műanyag nélkül
A nagyböjti időszakhoz kapcsolódva, március 6. és április 21. között műanyagböjtöt hirdetett a Humusz Szövetség. Tovább olvasom