Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

Zsanett, a polgármesterbébi Üllésről

Üllés - Kislánya született Csongrád megye legfiatalabb polgármesterének. Az üllési Nagy Zsanett kialakult zenei ízléssel rendelkezik – és várhatóan egy vagy két testvére lesz.
Kisbabája született a megye legfiatalabb polgármesterének, Üllés első emberének, a 29 éves Nagy Attila Gyulának.

Nagy Zsanett január 24-én 8 óra 49-kor, Szegeden jött világra, édesapja közben a kórházi folyosón toporgott. Érdekes pillanatok voltak, meghosszabbodtak a percek – fogalmazott. Attila és Nagy-Makra Zita három éve házasok, a 27 éves édesanya azt mondta, az ember érzi, mikor érett arra, hogy gyermeke szülessen. Náluk most jött el a pillanat. Három keresztgyermekük van, sejtették, mire vállalkoznak.

– Egy jó polgármesternek a falu lakosságszámára is ügyelnie kell – tette hozzá Attila. Ennek szellemében nem is állnak meg egynél, az édesapa két testvért szeretne lányának (neki is annyi van), az édesanya talán eggyel is megelégedne (ők ketten vannak testvérek). Abban mindenképp egyetértenek: nem akarják, hogy kislányuk egyke legyen.

Határtalan a boldogság a Nagy családban Üllésen. Fotó: Karnok Csaba
Határtalan a boldogság a Nagy családban Üllésen.
Fotó: Karnok Csaba

Miközben beszélgetünk, felébred a baba, nem zavarja, hogy fotózzuk, bámuljuk – hozzá van szokva a figyelemhez: édesanyja sokat sétál vele, ilyenkor az üllésiek is látni akarják.

Napi rutinja szerint négy óránként eszik, éjszaka csak egyszer kell felkelni hozzá. Apukája fürdeti – eleinte alig merte. A kicsi komolyzenét és relaxációs zenét hallgat legszívesebben.

Zsanett nevét nagyon nehezen választották, utónévkönyvből, aztán egy húszas listából „dolgoztak". Zita szerint a tanulság: nem szabad a rokonokkal, ismerősökkel megosztani a szóba jöhető változatokat, mert úgyis mindenkinek van egy olyan nevű ismerőse, aki hisztis, vagy nyafogós, ezért lebeszél a névről. A Zsanettet különben Zita anyukája javasolta, eleinte nem tetszett, aztán valahogy mégis felkerült a listára, amiről végül Attila választott, találomra. A Zsanettra bökött. Biztos a baba akarta – vélekednek a szülei.

Üllési gyerekkor

A kislány Üllésen jár majd bölcsődébe, óvodába és iskolába. A bölcsődét bővíteni kell, persze nem azért, hogy a polgármester lányának legyen hely – hangsúlyozta Attila. Az iskolával nincs ilyen gond, 300 diák tanul benne.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kicsi kocsi, nagy gond

Szeged - A megyei rendőrök továbbra is büntetik a mopedautósokat, ha nincs rendszámuk, forgalmijuk, jogosítványuk. Akkor is, ha az ombudsman szerint robogónak, és nem személyautónak kell tekinteni. Tovább olvasom