Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Zsidó kulturális fesztivál Szegeden

Szeged - Idén harmadszor, szeptember 2. és november 10. között rendezik meg a szegedi őszi zsidó kulturális fesztivált. Bőséges a hangversenyek és a kiállítások kínálata.
Vasárnap kezdődik és bő két hónapon át tart a harmadik szegedi őszi zsidó kulturális fesztivál. A programsorozat nyitánya vasárnap este 7-kor a cigányzenészekkel kiegészült Sabbathsong Klezmer Band koncertje lesz az új zsinagógában Ez is klezmer, az is klezmer címmel. A koncertsorozat 20-án a Szegedi Szimfonikus Zenekar Fürst János-emlékhangversenyével, 24-én a Weiner Kamarazenekar Hidas Frigyes-emlékestjével folytatódik. 30-án az amerikai dzsessz világába kalauzol Fellegi Ádám zongoraművész, Fellegi Balázs operaénekes és Lukács Csaba klarinétművész. Október 7-én fellép a Fricsay vonósnégyes és Kerek Ferenc Liszt-díjas zongoraművész, 14-én Varnus Xavér orgonaművész, a fesztivál záróhangversenyét pedig 24-én tartják Csanádi László orgonaművész és tanítványainak közreműködésével.

A szegedi zsidó kulturális őszt hagyományosan kiállítások kísérik. A sort vasárnap Dusha Béla fotóművész kiállítása nyitja Élő zsinagóga címmel az új zsinagóga emlékcsarnokában. Révész Tamás tárlata követi, a címe New York egy magyar fotóművész szemével. Ismét Szegeden vendégeskedik a Halasi Csipkemúzeum összeállítása, mely után – ez is hagyomány – a Bécsi Zsidó Múzeumból érkező kölcsönkiállítás nyílik meg: Paul Goldman sajtófotóiból. A rendezvénysorozat zárókiállításán Szépné Tóth Katalin üvegfestő mutatja be a Biblia növényeit, zsidó motívumokat, rózsaablakokat, mandalákat.

Az ugyancsak hagyományos izraeli vacsoraestet november 10-én rendezik. Közreműködik a Pannónia Klezmer Band, Klein Judit és az Akropolisz Táncstúdió.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Veszélyes nyomvályúk Szegeden

Szeged - Szegeden, a nagy forgalmú főutak egyes szakaszain a 10-20 centiméteres, vagy még ennél is… Tovább olvasom