Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Zsidónak titulálva vertek meg fiatalokat Szeged belvárosában

Megtámadtak és megvertek négy egyetemista fiatalt vasárnapra virradó éjszaka a szegedi Deák Ferenc utcában. A nagy magyarországos illetve Árpád-sávos jelvényeket viselő támadók zsidónak titulálták a sértetteket.
Vasárnapra virradó éjjel fél 2 körül a szegedi Grand Caféból sétált egy egyetemistákból álló négyfős baráti társaság a Victor Hugo utca felé, amikor a Deák Ferenc utcában megláttak egy erőszakosnak tűnő, tíz-tizenkét fős csoportot, amelynek tagjai nagy magyarországos és Árpád-sávos jelvényeket viseltek. Az egyetemisták azt állítják, megpróbálták elkerülni őket. A hasonló korú fiatalokból álló társaság látva a kerülőutat választó négy fiatalt, azt kiáltotta nekik: „Mi van, gyáva zsidók?! Hova szaladtok?!" A provokatív kérdésre csak annyit feleltek: „Nem is szóltunk hozzátok. Hagyjatok békén!"

Feljelentést tettek

– A rendelkezésre álló adatok szerint vasárnap hajnalban Szeged belvárosában egy társaság egyes tagjai eddig tisztázatlan körülmények között és okból összeszólalkoztak egy másik, kisebb csoport tagjaival. A szóváltást – mint a vasárnap megtett feljelentésből kiderül – tettlegesség is követte. Az esettel kapcsolatban garázdaság bűncselekmény elkövetésének gyanúja alapján eljárás indult a Szegedi Rendőrkapitányságon ismeretlen tettesek ellen. Az ügy körülményeit a rendőrség vizsgálja – mondta el lapunknak tegnap M. Toronykőy Márta szóvivő.

A válasz ütések formájában érkezett. Az egyik szegedi sértett tegnap lapunknak elmondta: a társaság három-négy tagja rájuk rontott, ütni-verni kezdte őket, ezért futásnak eredtek. A támadók végigüldözték az Oskola utcán az egyetemistákat, akik végül a Zrínyi utcai nonstop üzletbe menekültek be. Arra számítottak, oda nem követik őket a felbőszült hungaristák, de tévedtek. Az egyik demonstratívan lement a pinceboltba és vásárolt, majd odavetette nekik, hogy megvárják őket.

A megvert fiatalok ezután a bolt munkatársainak segítségével értesítették a rendőrséget, egy járőr pedig elszállította a sértetteket az új klinika traumatológiai osztályára. A legrosszabbul az a fiatal járt, akinek többször is ököllel ütöttek az arcába. Neki a járomcsont fölött felrepedt az arca, és a szája is megsérült. Az egyetemisták nem járultak hozzá, hogy nevüket leírjuk vagy fotót készítsünk rólunk, mert attól tartanak, támadóik bosszút állnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kétharmaddal kevesebb rezidens

Az Egészségügyi Minisztérium azt tervezi: 2008-tól önköltségessé teszi a szakorvosi végzettséghez… Tovább olvasom