Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 1°C Még több cikk.

Zsombón mindenki egyszínű

Zsombó - Zsombón nincs ellenzék, egyszínű az önkormányzat. Két tábor indult a választáson, az Összefogás Zsombóért Közhasznú Egyesület nyert, ők adják a polgármestert is, aki a korábbi településvezető, Gyuris Zsolt. A Mihálffy család tagjai Csongrád megye több településén is bejutottak az önkormányzatba. Kaltenekker Lászlóné hiába lépett vissza, így sem a férje nyert Felgyőn.

Nincs ellenzék Zsombón, minden megválasztott önkormányzati képviselő és a polgármester is az Összefogás Zsombóért Közhasznú Egyesület (ÖZSE) jelöltje. Teljesen "párt-atlannak" azért nem nevezhető a civil összefogásra büszke egyesület, mert az időseken, polgárőrökön, mászócsapaton kívül a helyi Fidesz és a Jobbik is támogatta a jelölteket – bár a Jobbik önállóan is indított egy aspiránst. A testület és a polgármester ismételnek, a 6 képviselő egy kivétellel az előző önkormányzatnak is tagja volt, a 4 éve függetlenként induló Gyuris Zsoltot először 2006-ban választották Zsombó vezetőjének.

A mostani választáson a már említett jobbikoson kívül független jelöltek is indultak, de a függetlenek között legtöbb szavazattal támogatott jelölt is jelentősen kevesebb voksot (485) kapott, mint a hatodik helyen bejutó ÖZSE-s (593). A független polgármesterjelöltre, Zsíros Pálra 391-en, Gyuris Zsoltra 892-en szavaztak.

A polgármester úgy gondolja, a település jól jár az egyszínű testülettel, mert az utóbbi években érezhető volt a két szemben álló front, most viszont reményei szerint a békés hétköznapok következnek. A testülettől az eddigiektől hatékonyabb munkára számít.

A zsombói testület tagja Mihálffyné Zakar Andrea Zsuzsa. A Mihálffy családból többen is önkormányzati képviselők a megye különböző településein. Mihálffy Béla Szegeden, Mihálffy Lászlóné Üllésen. Nem sokat veszekedhetnek ha politikáról van szó, Mihálffy Béla ugyanis fideszes képviselő, Mihálffyné Zakar Andrea Zsuzsa a fentebb tárgyalt, a helyi Fidesz támogatását is élvező ÖZSE, Mihálffy Lászlóné pedig a Fidesz-KDNP képviselője.

– Erősen egyetértünk – igazolta a feltételezést Mihálffy Lászlóné, akinek egyébként a mostani a negyedik ciklusa. Szerinte helyi képviselő abból lesz, aki nyitott füllel és nyitott szívvel jár, beszélgetésünk alatt családi motivációra nem derült fény. Nem tud több olyan családtagról, aki politikusi pályára készülne, de úgy gondolja, ebbe a szerepbe az önkormányzati képviselők egyébként is belesodródnak, ő legalábbis így volt vele.

Felgyőn hiába lépett vissza Kaltenekker Lászlóné férje, Kaltenekker László javára a polgármesteri címért folyó versenyben, a település korábbi polgármesterét, Ábel Istvánt választották újra a helyiek.

Olvasóink írták

 • 10. smpeti 2010. október 07. 12:00
  „Erről a címről egy vicc jut az eszembe:
  Amerikában egy tanárnő igyekszik a diákjait a rasszizmus ellen nevelni, ezért egy kirándulás alkalmával, a buszra szállás előtt, azt mondja: Gyerekek ma olyat játszunk, hogy mindenki egyszínű, mondjuk: kék! Gyerekek, most már felszállhattok a buszra! Előbb a világoskékek, utánuk a sötétkékek!

  Nesze neked egyszínű világ!”
 • 9. dobi 2010. október 06. 22:05
  „amúgy a cikk, elég haloványra sikeredett...”
 • 8. dobi 2010. október 06. 22:04
  „"Ez most azt jelenti, hogy nem a pártjukért, hanem a falujukért állnak ki és harcolnak négy évig?"

  Mivel a kettő ugyanaz... mi a kérdés...”
 • 7. sajtkukac 2010. október 06. 14:44
  „Zsombón mindenki egyszínű - odaköltözöm! :DDD Szegeden már unom a kétszínű embereket :DD”
 • 6. flexsnake 2010. október 06. 00:18
  „A cím szerencsétlen. Mé nem írod azt: szegeden mindenki kétszínű? Nagyon elszaladt veled a ló. Régebben még normálisan tudtál írni, inkább ahhoz térj vissza.”
 • 5. ferdzso 2010. október 05. 21:37
  „Ott még a néger is "fehér", hála a választásoknak, hehehe...”
 • 4. VásárhelyiÁgi 2010. október 05. 20:36
  „Ez most azt jelenti, hogy nem a pártjukért, hanem a falujukért állnak ki és harcolnak négy évig?”
 • 3. saturnus 2010. október 05. 19:50
  „Zsombón valamivel az össz szavazásra jogosultak kevesebb mint fele ment el szavazni.Az arányokbol pedig látható,hogy kevesebb mint a fele szavazott a most megválasztott képviselőkre,és nem avval a fidesz csapattal indult most Gyuris mint 2006-ban.A másik csapat túl későn állt össze és nem folytattak erőszakos kampányt.”
 • 2. tótkomlósi 2010. október 05. 17:32
  „egyformán narancssárga mind.”
 • 1. jozko 2010. október 05. 17:13
  „Egyszínű....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Renault ütközött a 21-es busszal Szegeden - képgaléria!

Egy személyautó és egy autóbusz ütközött a Balatoni és a Délceg utca kereszteződésében Szegeden kedden kora délután. Tovább olvasom