Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 3°C Még több cikk.

Zsuzsa szíven szúrta élettársát Baktóban

Szeged - H. Zsuzsa szíven szúrta 40 éves élettársát, Bacsa Józsefet szombat este Szeged-Baktóban. A férfit nem tudták megmenteni, meghalt. A család József és Zsuzsa italozó életmódjával, állandó vitáikkal magyarázta a tragédiát.
– Meghalt az Öcsi, meghalt az Öcsi! – lármázta fel szombat este 8 órakor a szeged-baktói 27. utcát a 35 éves H. Zsuzsa. Öcsivel, azaz Bacsa Józseffel öt éve élt egy fedél alatt egy rendkívül kicsi víkendházban. A szomszédok elmondása szerint az elmúlt években szinte mindennap a vitáiktól volt hangos az utca.

– Átmentem hozzájuk, a fiam a földön hevert. Hideg volt mindene, alatta vértócsát láttam. Megpróbáltam újraéleszteni, amihez Zsuzsa segítségét kértem. Arról nem beszélt, hogyan történt a tragédia – mesélte kisírt szemmel az áldozat édesanyja, Bacsa Józsefné. Jutka néni riasztotta a mentőket, a kiérkező orvos pedig egyből megállapította: gyilkosság történhetett a családi otthonban. A férfit szívtájékon szúrták. Bacsa Józsefné elmondása szerint a nő a gyilkosságot nem vállalta magára, egyre csak azt hajtogatta, mennyire szereti Józsit. A rendőrök megkérdezték tőle, hogy mennyit ivott aznap este: fél liter vörösboros kólát vallott be.

Az áldozat korábbi élettársát, Beátát is folyton bántotta, amit az egyik szomszéd, Erzsébet is megerősített. Fotó: Karnok Csaba
Az áldozat korábbi élettársát, Beátát is folyton bántotta, amit az egyik szomszéd, Erzsébet is megerősített. Fotó: Karnok Csaba

– Amikor a halálhírrel jött, át akart mászni a kerítésünkön, de leesett. Mindennap ittak a fiammal, folyamatosan marták, verték egymást – mondta Jutka néni, miközben Zsuzsa apját és húgát engedte be a fia házába, hogy azok összeszedhessék a nő holmiját. Zsuzsát a rendőrök bilincsbe verve vitték kihallgatásra, majd őrizetbe vették. A két család nem haragudott egymásra: mintha előre tudták volna, hogy az italozó-verekedő életmód halállal fog végződni. Eközben érkezett biciklivel a helyszínre az elhunyt férfi korábbi élettársa, Beáta.

– Hálát adok a sorsnak, hogy öt éve ki tudtam szállni a kapcsolatból. Tizennégy évet húztam le Józsival, van egy 15 éves lányunk is – mondta a fiatalasszony, miközben remegő kézzel cigarettára gyújtott. Elmesélte, hogy Józsi vele is mindig csúnyán bánt, pénzét már korábban is alkoholra és játékgépre költötte. Mostanában alkalmi munkából tartotta fenn magát, míg élettársa, a gyilkossággal gyanúsított Zsuzsa nem dolgozott. A családtagok és a szomszédok hiába kérték Józsefet és Zsuzsát, hogy békéljenek meg egymással, vagy költözzenek külön, erről egyikük sem akart hallani. 

Olvasóink írták

 • 12. xyz000 2009. január 27. 14:45
  „megérteni a nőt...hmmm..furi,mert úgy látszik divattá válik az,h.ha nem jövünk ki a családtagunkkal,kinyírjuk.....jó megoldás...már akinek...szóval én nem vok senki oldalán,mert tényleg elképesztő,h mik történnek...”
 • 11. Mil 2009. január 26. 21:00
  „Na 2 hülyével kevesebb a városban. Hurrá.”
 • 10. 7szünyükapanyányimonyók 2009. január 26. 11:37
  „az alkohol és a ragaszkodásba fulladt szerelem káros az egészségre!
  ha ez párosul némi kilátástalannak tünő problémával amit egy ilyen "szerető"pár tálal elénk,elgondolkodhatunk hogy hova vagyunk még képesek sülyedni.társadalmi probléma megoldóképességünk körülbelül itt ki is merült!
  igyál,puszticcs,rombolj!(felszállt a rózsaszin köd)(valahol megértem a nőt,igaz nem ismerem az előzményeket)”
 • 9. xyz000 2009. január 26. 10:19
  „Mivan itt emberek?? :O Szegeden mindenki meghülyül??HIHETETLEN!!!”
 • 8. Piki 2009. január 26. 10:01
  „Ennél már csak az lett volna zurább, ha a nő is végez magával, ott a helyszínen.
  ("hadd hulljon a férgese....." (bocs)”
 • 7. spann 2009. január 25. 21:55
  „KukoricaJancsi!
  Mégis mit akarsz? Szelektálja neked a híreket a délmagyar és csak azokról az eseményekről adjon hírt, ami szép és jó? Sajnos akkor az nem a valós világ.
  Diaznak pedig igaza van én is jobban szeretem tudni, hogy mi történik a városban és nem arról, hogy kinek a pasija milyen jó az ágyban.
  Az eset elég sajnálatos.”
 • 6. efje 2009. január 25. 21:45
  „A penznyero automatak nepszerusege egyeneses aranyos a csaladi tragediakkal. Nyilvanvaloan antiszocialis. A kormanyt csak az eljatszott penz adoja erdekli, az altala tonkretett emberek elete nem. Raadasul kemeny fuggoseget okoz, leszokni a gepezesrol nagyon nehez.”
 • 5. jozicsenko 2009. január 25. 21:28
  „1. tudott-e korábban a rendőrség arról, hogy a ffi veri a nőt?
  2. megállja-e még a helyét a "csak ha vér folyik" mondat? (=csak akkor lép a rendőrség)
  3. etnikumtól függetlenül mivel lehet az ilyent megelőzni?”
 • 4. comet 2009. január 25. 17:07
  „2. minől többen írják itt le hogy nem akarnak ilyen cikkeket látni, annál nagyobb lesz a cikk olvasottsági mutatója, ami hasonló cikkek leadására ösztönöz, ugyanis a lényeg hogy mire "harap" az olvasó. Ez a 22-es csapdája.
  A cikk is meg a témája is sajnos ma már hozzátartozik hétköznapjainkhoz. A baj nem is a leközléssel hanem az esetek nagy számával van.”
 • 3. Diaz 2009. január 25. 16:53
  „Én egy napilapban inkább ezekről szeretnék tudni, mint a megye legszexisebb sportolójáról és egyéb baromságokról...hírek, tények, ez az amiről ennek az újságnak szólnia kellene, a romantikát, csinos nőket, lelki problémákat hagyjuk meg a bulvár lapoknak, úgyis van belőlük már elég.”
 • 2. KukoricaJancsi 2009. január 25. 16:31
  „Hát mostmár elég ezekből a gyilkolásos, erőszakos cikkekből.

  Biztosan vannak, akik szívesen olvasgatják.

  De ha valakit szintén zavarnak ezek a cikkek a Délmagyar oldalán, sőt nem is csak maga a cikk, hanem már a cím is, akkor az itt a fórumon jelezze szintén, hogy értesüljön róla a délmagyaros gárda!”
 • 1. iri 2009. január 25. 14:35
  „Gondolom a nőt nyomasztotta a végtelen harmónia és kedvesség, ami körülvette...
  Lehet, hogy előítélet, de nekem erről a pénztelenség, az alkohol, és hasonló dolgok jutnak eszembe.
  Ha tévednék, akkor az a kivétel,ami erősíti a szabályt, akkor elnézést.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csomagolják a múzeumi raktárt

Szeged - Eldőlt, pesti cég csomagolja és költözteti a Móra-múzeum Boross József utcai raktárát. Az… Tovább olvasom