Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Zúgolódtak az autósok a halfesztivál után

Szerettek volna az autósok már tegnap reggel a csúcsforgalomban végighajtani a szegedi rakparton, de ezt nem tehették meg. Az úttest tele volt akadállyal, a tisztítógépek nem tudtak dolgozni. A forgalom csak délelőtt indulhatott el.
A 9. nemzetközi tiszai halfesztiválra kilátogatók jól szórakoztak a hét végén Szegeden. Annál több bosszúságot okozott viszont a fesztivál „utóhatása" tegnap reggel. Köztudott, hogy Szegeden a legnagyobb forgalom hétfőn reggel van, rengetegen veszik igénybe a rakpartot a közlekedésre. Tegnap azonban délelőtt háromnegyed tízig nem lehetett használni az utat, az autósoknak sorra vissza kellett fordulni. A halfesztivál szervezője, Kipper György azt mondta: úgy tudja, reggel hatig mindenki elpakolt.

A környezetgazdálkodási kht. negyven munkása azonban reggel öt órától csak kézi takarítást végezhetett, mert az útburkolaton a seprűgép és a locsoló autó a különböző akadályok miatt nem tudott végig hajtani. Mivel nyolc órakor sem tudtak még gépekkel közlekedni, úgy döntöttek, hogy a zsíros, mocskos rakpartot megnyitják a forgalom előtt. Az alapos nagytakarítást – hogy ne akadályozzák a közlekedést – este végezték el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vízválasztó tiszai halfesztivál

A Tisza mindkét oldalán rotyogott a bográcsokban a halászlé a hét végén kilencedik alkalommal… Tovább olvasom