Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 11°C Még több cikk.

Zűrös hétvégék Csongrád megyében

Zűrösen teltek az elmúlt hétvégék Csongrád megyében. Történt öngyilkossági és gyilkossági kísérlet, késelés és erőszakos rablás is.
„Szíven akart döfni egy szegedi taxist az utasa, amennyiben nem viszi ki ingyen Kiskundorozsmára vasárnap hajnalban. A sofőr nem vesztette el lélekjelenlétét, segítséget kért kollégáitól, majd maga csavarta ki a fegyvert támadója kezéből" – számoltunk be a 3 héttel ezelőtti támadásról. A március 15-i hosszú hétvégén nem ez volt az egyetlen erőszakos cselekedet Csongrád megyében: Hódmezővásárhelyen a nemzeti ünnepen kétszer próbált rálőni volt élettársára egy 41 éves férfi, majd miután a fegyver nem sült el, fojtogatni kezdte a 40 éves asszonyt.

Két hete szombaton egy 20 éves lány ugrott ki feltehetően öngyilkossági szándékkal a szegedi Károlyi-kollégium harmadik emeletéről, vasárnapra virradó éjszaka a nyílt utcán bántalmaztak egy nőt Makón, majd elvették az értékeit. Egy hete, szombaton egy 25 éves szegedi férfit szúrtak hétszer hátba az egyik Etelka sori presszó előtt.

– Bármikor bármi előfordulhat, de valóban a péntekek és szombatok a legzűrösebbek. Egy átlagos hétköznap 40–80, egy zűrösebb hétvégén napi 150–200 telefonhívás fut be a rendőrségi segélyhívókra – közölte lapunkkal Szenti Szabolcs főhadnagy. A rendőrségi szóvivő a most hétvégi húsvéttal kapcsolatban elmondta, hogy tavaly nemhogy erőszakos bűncselekmény, de még komolyabb baleset sem történt Csongrád megyében.

– A hosszú hétvégék előestéje a problémásabb, amikor a fiatalok bulizni mennek. Ebben jelentős szerepet játszik az alkohol; az erőszakos bűncselekmények jelentős részét ittasan követik el – mondta a szóvivő. A vagyon elleni bűncselekményeket elkövetők ugyanakkor a szürke hétköznapokat preferálják, amikor nincs annyi ember az utcákon, így nyugodtabban tudnak „dolgozni".

– Nem biztos, hogy szerencsés a töltsük együtt a hétvégét szeretteinkkel szlogen, hiszen a szabadnapokon, ünnepeken az emberek szó szerint ki vannak egymásnak szolgáltatva. A hétköznapokhoz képest sokkal több időt vannak együtt, ami nagyobb esélyt ad a konfliktus kialakulására – mondta lapunknak Münnich Iván kriminál- pszichológus, agressziókutató.

Olvasóink írták

  • 2. KolompárRómeó 2010. április 06. 12:35
    „"Nem biztos, hogy szerencsés a töltsük együtt a hétvégét szeretteinkkel szlogen, hiszen a szabadnapokon, ünnepeken az emberek szó szerint ki vannak egymásnak szolgáltatva. A hétköznapokhoz képest sokkal több időt vannak együtt, ami nagyobb esélyt ad a konfliktus kialakulására - mondta lapunknak Münnich Iván kriminálpszichológus, agressziókutató."

    Mi van? Ha összejön a család, akkor ott vér fog folyni? Ez idióta? Persze van egy bizonyos meg nem értett kultúra, amit nagyon kéne szeretni, ott van ilyen. De ott minden nap ünnepnap, mivel hét közben ugyanúgy otthon lógnak, mint hétvégén. Ott az ünnep legfeljebb a segílyosztás és mivel az 1-2 nap alatt elfolyik, így jönnek a szürke hétköznapok.”
  • 1. dodó 2010. április 06. 11:34
    „"...az erőszakos bűncselekmények jelentős részét ittasan követik el..." - a rettegő segélyes CIGÁNYOK!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szükség lenne a régi átkelőre is

Mivel kevesen választják Tiszaszigetet és Tompát, a megoldást az elhanyagolt, régi röszkei határátkelő újranyitása jelentené. Tovább olvasom