Szegedi Tudományegyetem

2014.05.15. 22:56

Várkonyi Andrea újra a szegedi egyetemen tanul

Szeged - Új taggal bővült a Szegedi Tehetséggondozó Tanács: Várkonyi Andrea szívesen vállalta, hogy visszatér az egyetem kötelékébe. Egyébként is gyakrabban jár szülővárosába, amióta régi kedvencével, a pszichológiával foglalkozik.

Vida-Szűcs Imre

Télbúcsúztató lányos pihenés

A Tények műsorvezetője szívesen utazik, főleg a melegebb tájakat kedveli. Április végén kislányával, Nórival és vele egyidős gyerekekkel, illetve az anyukákkal a karibi térségbe utaztak két hétre. A férfiakat ezúttal itthon hagyták. Most, hogy Nóri még óvodás, könnyebben elszabadultak, jövőre már iskolába megy a kislány.

A Szegedi Tehetséggondozó Tanács tagja lett az idén Várkonyi Andrea, a TV2 műsorvezetője. Jelenleg ő az egyetlen nő a testületben, amelynek célja a tehetséges egyetemi hallgatók felkutatása és támogatása.

– Szegedhez nagyon kötődöm, hiszen a szülővárosom, 27 éves koromig ott éltem, ott jártam egyetemre. Bármi olyan dolgot, ami Szegedhez, illetve az egyetemhez kötődik, szívesen vállalok – mondja Várkonyi Andrea, aki már a harmadik diplomáját készül megszerezni.

Pszichológiát tanul levelező tagozaton, így az orvosi és az egészségügyi közgazdász és menedzser ismereteit újabb irányban bővíti.

– Most ért olyan fázisba az életem és a kislányom életkora, hogy azt gondoltam, belefér, hogy a régi kedvencemmel, a pszichológiával mélyebben foglalkozzam. Az idén leszek 40 éves. Ennyi idősen már nem a megélhetéséért tanul az ember, hanem az érdeklődési köre szerint. Más ez, mint amikor 18 évesen muszáj egy szakirányt választani, és tényleg úgy érzi az ember, hogy az életéért, a jövőbeli céljaiért küzd minden vizsgán. Nem véletlenül Szegedre iratkoztam be; a családom egy része ott él. A szüleim viszont már Békéscsabán laknak jó ideje. Amikor az egyetemre megyek, viszem a kislányomat is, és amíg én iskolában vagyok, addig ő az unokatestvéreivel játszhat – meséli Andrea. A pszichológiát nem annyira a munkájában, inkább a gyereknevelésben tartja hasznosnak.

Várkonyi Andrea. Fotó: TV2

Várkonyi Andrea. Fotó: TV2
Sokszor érzi, hogy jó lenne, ha hosszabb lenne egy nap 24 óránál, de azt vallja, amire akarja, arra van ideje. Amikor nem a stúdióban vagy anyaként kell helytállnia, akkor a harmadik nyelvvizsgájára is készül. Spanyolból szeretne nemzetközi nyelvvizsgát szerezni, a már meglévő angol és francia mellé.

– Nagyon jó dolognak tartom, hogy támogatják azokat az egyetemistákat, akik valamiben kimagasló teljesítményt nyújtanak. Ez a mai gazdasági helyzetben nem elhanyagolható szempont. A Szegedi Tehetséggondozó Tanács jó támogatókat és támogatásokat tud összegyűjteni, amely ösztönzi a hallgatókat – mondja a tehetséggondozás fontosságáról Várkonyi Andrea.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!