Szegedi Tudományegyetem

2015.05.26. 21:35

A tehetségeket díjazzák a szegedi egyetemen

Szeged - Az SZTE több mint 200 hallgatója részesül elismerésben a több mint 1200 pályázóból ma, a Szegedi Tehetséggondozó Tanács által meghirdetett 2015-ös ösztöndíjak díjátadó ünnepségén. Egyebek mellett az esélyegyenlőségi és vállalati ösztöndíjakat is átadják.

Munkatársunktól

Döntött a Szegedi Tehetséggondozó Tanács és a Pro Talentis Universitatis Alapítvány kuratóriuma az egyetemi ösztöndíjakról, amelyekkel a tehetséges hallgatókat jutalmazzák, támogatják. Évről évre növekszik a Szegedi Tehetséggondozó Tanács által meghirdetett ösztöndíjakra jelentkezők és a díjak száma, valamint a támogatások mértéke is, így idén már 1202 jelentkező között osztanak ki 218 elismerést összesen közel 12 millió forint értékben – köztük az esélyegyenlőségi és a vállalati ösztöndíjakat
is átadják ma 11 órakor az SZTE Rektori Hivatal Dísztermében.

Az év tehetségeinek 150 ezer forint, az arany fokozatú ösztöndíjasoknak 100 ezer, az ezüst fokozatúaknak 50 ezer, a bronz fokozatú díjazottaknak 30 ezer forint jár. A Pro Talentis vállalati ösztöndíjak mértéke a 540 ezer forintot is elérheti.

Az elismerések között Az év tehetsége díjat PhD kategóriában [namelink name="Kovács Tamás"], BA/MA/osztatlan kategóriában [namelink name="Hancsákné Dudás Csilla"] kapja. Arany minősítést BA/MA/osztatlan kategóriában szintén Hancsákné Dudás Csilla, illetve [namelink name="Gubó Richárd"], [namelink name="Kecsenovity Egon"] vegyészhallgató, a gazdasági karos [namelink name="Schuszter Tamás"] és a jogászhallgató [namelink name="Lukács Adrienn"] kap, a sportolók közül [namelink name="Köteles Mária"], a művészek közül pedig [namelink name="Tóth Alisa"] az arany minősítésű díjazott. A PhD-sek közül a minősítést bölcsész- és társadalomtudomány kategóriában [namelink name="Kovács Tamás"] és [namelink name="Kanizsai Ágnes"], az orvos- és gyógyszerésztudományi területen [namelink name="Kálmán Sára"] és [namelink name="Pálóczi János"], a természettudományokat képviselő [namelink name="Szabó Tibor"] és [namelink name="Berki Péter"] kap.

Badó Attila, a tehetséggondozó tanács elnöke és Várkonyi Andrea műsorvezető tavaly is számos díjat adott át tehetséges egyetemistáknak. Fotó: Karnok Csaba

Badó Attila, a tehetséggondozó tanács elnöke és Várkonyi Andrea műsorvezető tavaly is számos díjat adott át tehetséges egyetemistáknak. Fotó: Karnok Csaba
A Szegedi Tehetséggondozó Tanács már több mint húsz vállalat támogatására számíthat. A díjkiosztón a sikeresen pályázó hallgatók most is számos díjat vehetnek át a Bánffi&Bánffi, a Givaudan, az ESAudio, a Home&People, a Sole-Mizo, a Pick Szeged, a Szegedi Vízmű, a TE-DI Trade, a Transcommers, valamint a szegedi Vitaminszalon jóvoltából. Az SZTE Esélyegyenlőségi ösztöndíjat a hátrányos helyzetű, tehetséges hallgatók vehetik át, a Kiválóságok Konferenciájának díjait szintén az eseményen adják át. MNB hallgatói ösztöndíjban 12-en részesülnek.

Egyetemi sajtóért kitüntetés jár a Tanács által kiválasztott újságírónak, Hegedűs Biankának, az egyetemi tehetséggondozásért [namelink name="dr. Görög Márta"], [namelink name="prof. dr. Hatvani László"] és [namelink name="dr. Szalay István"] veheti át a Pro Talentis díjat. Az elismeréseket többek között a Szegedi Tehetséggondozó Tanács tagjai, [namelink name="Várkonyi Andrea"], a TV2 műsorvezetője, [namelink name="Balogh Elemér"] volt alkotmánybíró, [namelink name="Járai Zsigmond"] korábbi jegybankelnök és [namelink name="Lékó Péter"] nemzetközi sakknagymester adja át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!