Szegedi Tudományegyetem

2017.05.24. 15:19

Idén is lesz Szent-Györgyi Tanulmányi Verseny

Szeged - A Szegedi Tudományegyetem egykori rektora, Szent-Györgyi Albert nyolcvan éve, 1937. december 10-én vehette át az orvosi és fiziológiai Nobel-díjat.

Timár Kriszta

Az emlékévben a Szegedi Tudományegyetem ismét megrendezi az ország egyik legrangosabb természettudományos versenyét, a Szent-Györgyi Tanulmányi Versenyt, amelyen évről évre mintegy kétszáz hazai és határon túli középiskolás diák ad számot tudásáról. A verseny témája idén Szent-Györgyi és munkássága, valamint a fizikai, kémiai és fiziológiai és orvostudományi Nobel-díjasok 2012 és 2016 között.


A versenyen kiemelten szerepelnek majd a kémiai Nobel-díjat érintő kérdések annak apropóján, hogy a rendezvényhez kapcsolódó Nobel-díjasok és tehetséges diákok X. találkozójának vendége Stefan Hell, aki 2014-ben Eric Betziggel és William Moernerrel megosztva vehette át az elismerést.


A versenyen 55 középiskolás csapat vehet részt hazai és határon túli iskolákból. Jelentkezni 2017. szeptember 15-éig lehet a verseny honlapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!