Szentes és környéke

2019.07.12. 18:40

200 millióból fejlesztette Szegvár a nevelési-oktatási intézményeket

Szegvár önkormányzata 204 millió forint pályázati támogatást nyert a Forray Máté Általános Iskola és AMI központi épületének energetikai korszerűsítésére, a sportcsarnok felújítására. Az Új Iskola és a Kurca-parti Óvoda épületén napelemeket helyeztek el.

Kovács Erika

Szegvár önkormányzata a Társadalmi operatív program segítségével jutott a vissza nem térítendő támogatáshoz. A település a nevelési-oktatási intézmények infrastruktúrájának javítását tűzte ki célul. A fejlesztésekkel javult az épületek energiahatékonysága. A diákok szebb, barátságosabb körülmények között tanulhatnak. Az iskola központi épületét hőszigetelték, kicserélték a homlokzati nyílászárókat. A fűtési rendszert korszerűsítették. A beruházás jóvoltából az épület akadálymentessé vált. Az Új Iskola és a Kurca-parti Óvoda épületére napelemek kerültek. Az energiatakarékos üzemeltetésnek köszönhetően a szén-dioxid-kibocsátás mellett a működtetési költségek is alacsonyabbá válnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!