Szentes és környéke

2007.01.25. 15:19

Feketén dolgoztak a városi beruházásokon Szentesen

Huszonhárom feketemunkást találtak az ellenőrök Szentesen két önkormányzati beruházáson. A városházán semmit sem tudtak az ügyről. A fővállalkozó mossa kezeit.

Blahó Gabriella

A református templom felújításán szerdán többen is dolgoztak bejelentés nélkül. Felvételünk egy nappal később, tegnap készült. Fotó: Tésik AttilaAz orosházi határvadász század járőrei és a Dél-alföldi Munkaügyi Felügyelőség szakemberei szerdán közösen akcióztak Szentesen. A református templom és az idősek otthona építkezésén összesen huszonhárom olyan munkavállalót találtak, akik nem voltak bejelentve – tájékoztatta lapunkat Kunos Gyula, az orosházi határőr-igazgatóság szóvivője.

A munkaügyi felügyelőség igazgatója lapunknak elmondta: az ellenőrzés után úgy határoztak, hogy az építkezéseken dolgozó valamennyi munkás papírját megvizsgálják. Ez a munka még tart. Balázs Mihály szerint nem biztos, hogy a beruházásokon dolgozó kőművesek, ácsok és segédmunkások közül mindenki feketemunkás. Ha mégis bebizonyosodik, hogy illegálisan dolgoztak, 30 ezer forinttól 8 millió forintig terjedő bírságot szabhatnak ki a munkáltatóra.

A református templom rekonstrukcióját és az idősek otthona építését a kecskeméti székhelyű Polydom Zrt. nyerte el közbeszerzési eljáráson. Az úgynevezett főtéri rekonstrukció – a templom felújítása és az idősek otthona építése – egymilliárd forintba kerül.

A Polydom Zrt. vezérigazgatója lapunk kérdésére válaszolva elmondta: soha nem alkalmaztak feketemunkásokat. Nagy Tibor hozzáfűzte: a sokféle feladat elvégzésére alvállalkozókkal szerződtek. Arról nincs információja, hogy az alvállalkozók kiket és hogyan alkalmaztak. Az önkormányzat pályázati referense, Kocsis Sándorné pedig semmit sem tudott az ügyről.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!