Szentes és környéke

2007.01.08. 15:19

Hajnalban belefulladt a csatorna vizébe

Valószínűleg hajnalban fulladt a bereklaposi csatorna vizébe az a szentesi férfi, akit a járókelők találtak meg tegnap reggel. A környéken senki sem ismerte az elhunytat, aki 59 éves volt. A rendőrség nem talált bűnesetre utaló nyomot.

Ebben a vízelvezető árokban találtak rá a holttestre. Fotó: DVHétfőn délelőtt szentesi járókelők értesítették a mentők szegedi központi ügyeletét arról, hogy egy férfi fekszik a bereklaposi csatornában. A bejelentés után nem sokkal a tűzoltók és a rendőrök is a helyszínre vonultak. Özvegy Rácz Sándorné háza mögött történt az eset. Az idős asszony arra emlékszik csak, hogy reggel kilenc körül éppen reggelizni indult a konyhába, az ablakból követte az eseményeket. Azt mondja, jött a háza mellé egymás után hat autó. Lapunknak az asszony ugyanazt mesélte, mint a rendőrségnek: nem hallott éjszaka semmi különöset. Ha hallott volna, akkor sem megy ki a házból, sosem hagyja el az otthonát, ugyanis mozgássérült.

A környéken lakókat próbáltuk faggatni, vajon ismerik-e az elhunytat, de a közeli és távolabbi szomszédok sem tudták, ki lehetett J. J. A rendőrségi közlemény szerint valószínűleg hajnalban eshetett az 59 éves szentesi lakos kerékpárjával a 80 centiméter mély vizesárokba. Halálát a szemle eddigi adatai alapján fulladás okozta – közölte M. Toronykőy Márta szóvivő. Idegenkezűségre utaló nyomot a rendőrség nem talált, a körülményeket közigazgatási eljárás keretében vizsgálják.

A városszéli italmérésekben is próbáltunk érdeklődni. Az Édes presszó bizonytalan ideig zárva volt, a Klub sörözőben semmit nem tudtak az esetről. A Piroskához címzett kocsmában viszont néhányan tudni vélték, hogy az elhunyt a hátán feküdt az alig néhány centis vízben, volt nála egy tarisznya, és mellette egy női kerékpár.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!