Szentes és környéke

2007.01.22. 15:19

Idén kevesebb pénzből gazdálkodhat a szentesi rádió

A szentesi önkormányzati rádió idén kevesebb városi támogatásból gazdálkodhat, mint tavaly. 2007-ben tizenhat millió forintot kapott a rádió a várostól.

– A Rádió Szentes szerkesztősége szándéka szerint a tavaly megadott önkormányzati támogatásnak csak kilencven százalékát fogadja el a várostól – közölte lapunkkal Besenyei Gábor. A megbízott stúdióvezető elmondta: az egyeztető tárgyaláson az intézmény képviseletében felajánlotta, hogy idén tíz százalékkal kevesebb legyen a pénzük, mint tavaly. Megtudtuk: a költségvetést tárgyaló februári képviselő-testületi ülés előtt valamennyi önkormányzati intézménytől elvárt az önkormányzat 6 vagy 8 százalékos támogatás csökkenést, mint felajánlást. A rádió a tíz százalék mellett döntött, ugyanis a reklámok a vártnál nagyobb összeget hoztak a rádiót üzemeltető közhasznú társaságnak. A tavalyi 16 millió forintos támogatás közel kétmillióval csökkenhet idén, ha a képviselő-testület elfogadja az intézmény felajánlását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!