Szentes és környéke

2007.03.30. 16:19

Megtapsolták Magyar Annát Szentesen

Kiszolgálják a fiatalkorúakat szeszes itallal a szentesi szórakozóhelyeken, ezért kérték a rendőrség hatékonyabb fellépését a képviselő-testület tegnapi ülésén, ahol összességében elismerték a kapitányság munkáját. Magyar Anna, a megyei közgyűlés elnöke szólt arról, hogy harcolnak a szentesi kórház drogbetegekkel foglalkozó részlegének megmaradásáért.

Balázsi Irén

Jó félórás csúszással kezdődött tegnap a szentesi képviselő-testület ülése, mert végignézték a jelenlévők a spanyol–magyar meccs tévéközvetítését a vízilabda-világbajnokságról. A mieink győzelmét megelégedéssel nyugtázták, majd egyperces néma felállással adóztak a nemrégiben elhunyt képviselő, Janó Tibor emlékének. A rendőrség munkájáról szólva Balogh Szabó Imre megbízott kapitány elmondta, hogy a járműlopások felderítésében van adósságuk, míg a rablások esetében százszázalékos az eredményességük. A közlekedési morál viszont évről évre romlik.

Ennek kapcsán hiányolta az MSZP-s Móra József, hogy ritkán lehet találkozni a sebességmérő műszerrel. Mire [namelink name="Szűcs Lajos"] szabad demokrata alpolgármester a jelenlévők derültségére közölte: ő bizony belefutott tegnap. Az Együtt Szentesért képviselője, Bácskainé Fazekas Márta gimnáziumi igazgató kifogásolta, hogy a vendéglátóhelyeken kiszolgálják a fiatalokat szeszes itallal. Erről a tantestület tagjai személyesen győződtek meg. Az alkoholfogyasztás megakadályozása érdekében az illetékesek hatékonyabb fellépésére van szükség. A volt rendőrkapitány, Földvári [namelink name="Nagy István"], a Szövetség Szentes Felemelkedéséért Egyesület képviselője azt javasolta: ha kihelyezik majd a parkolóórákat, jó szolgálatot tenne a térfigyelő rendszer, amely visszafogná a rongálókat.

Tapssal köszöntötték Magyar Annát, a megyei közgyűlés elnökét, aki [namelink name="Szirbik Imre"] polgármester meghívásának eleget téve tájékoztatta a testületet a megyei egészségbiztosítónál tegnap folytatott tárgyalásokról, hozzátéve: további küzdelmeknek néznek elébe. Szirbik mindenesetre annak a véleményének adott hangot, miszerint részt kellett volna venni a regionális egészségügyi tanácsok munkájában, akkor nem most harcolnának a betegek érdekeiért. A megyei elnök ugyanakkor elismerését fejezte ki Szirbiknek, hogy a kiemelt státusú szentesi kórházért mindent megtett a maga területén, de a megye is megtette, amit tudott. [namelink name="Magyar Anna"] beszámolt arról: a szentesi kórháztól pénzt vontak el azzal is, hogy elvették az alkoholbetegekkel foglalkozó részlegét, amelyet a gyulai kórház kapott meg. Ebbe nem nyugszanak bele, vissza akarják szerezni. Az elnök cáfolta a rémhírt, miszerint a megyei önkormányzat meg akarja szüntetni a szentesi kórházban az orr-fül-gégészeti osztályt, és a vásárhelyi egészségügyi intézménynek akarja átadni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!