Szentes és környéke

2007.07.31. 16:19

A beköltözés még később

Szentes - Folytatódik a héten Szentesen a református nagytemplomi egyházközség főtéri idősek otthonának műszaki átadása. Az intézmény kertjében már elvetették a fűmagot, az utolsó simításokat végzik a parképítők, helyükre kerültek az esztétikus kerti bútorok, a kinti kútból folyik a víz.

Mint megírtuk: a beruházás tavaly tavasszal kezdődött a kecskeméti Polydom Zrt. kivitelezésében. A befejezés elhúzódása miatt egyelőre nem tudni, hogy mikor költözhetnek be a lakók az egyházi intézménybe.

Az építők ígérete szerint a műszaki átadás pár nap múlva lezárul. Ez után lehet beszerezni a használatbavételi engedélyt. A korszerű létesítményt akkor vehetik birtokba, ha a végleges működési engedély is jogerőre emelkedett. A tervek szerint az egyházközség az év végéig megkaphatja az üzemeltetéshez szükséges dokumentumokat. [namelink name="Kovách Péter"] lelkipásztor lapunknak elmondta: a híresztelésekkel ellentétben még nem vettek fel dolgozókat az ötven személy befogadására alkalmas idősek otthonába. Az állásokra pályázatot ír majd ki az egyházközség. Ugyancsak pályázatot hirdetnek a lakóknak is, akik ezt követően kérhetik felvételüket az intézménybe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!