Szentes és környéke

2007.10.26. 23:37

A szentesiek a kórházukat féltik

Szentes - Mindig balhé lett abból, ha Mikola István, a Fidesz szakpolitikusa betette a lábát a szentesi kórházba – állította Szirbik Imre MSZP-s polgármester a képviselő-testület tegnapi ülésén. Mindezt annak kapcsán mondta, hogy a fideszes Antal Balázs Tibor azt indítványozta: védjék meg a város tulajdonát képező egészségügyi intézményt a privatizációtól.

A lapunkban megjelent „Mikola követ dobott a vízbe" című cikket idézte a fideszes Antal Balázs Tibor a szentesi képviselő-testület tegnapi ülésén. Megírtuk: az egészségügyi intézményt működtető megyei önkormányzat tulajdonosi bizottsága a közelmúltban kihelyezett ülést tartott a szentesi kórházban, ahol megjelent Mikola István, a Fidesz szakpolitikusa is. Antal szerint az ominózus újságcikkben utalás történt arra, hogy az egészségügyi intézményt privatizálni akarják.

– Védjük meg a kórházat, a város tulajdonát! – fogalmazott a képviselő. [namelink name="Szirbik Imre"] polgármester elmondta: döntési helyzetben a megyei közgyűlés van, annál is inkább, mivel Szentes csak részben tulajdonosa az egészségügyi intézménynek. Az utóbbi időben ugyanis új létesítményekkel – konyhával, sürgősségi betegellátó osztállyal – bővült a kórház, amelynek a megye a gazdája, így a város nem hozhat önálló döntést róluk.

– Mindig balhé lett abból, ha Mikola betette a lábát Szentesre – fogalmazott Szirbik. Utalt arra: amikor a sürgősségi tömb bokrétaünnepét rendezték, Mikola azon szakminiszterként vett részt. Elhagyva a várost, Szegeden tett olyan bejelentést, amelyből kirobbant a protézisügyként elhíresült bűnvádi eljárás. A polgármester kérte, hogy hívják meg a tulajdonosi bizottság ülésére, ám nem teljesítették kívánságát. Amikor odament, a megjelenése után két perccel berekesztették az ülést. Az ülésről készült jegyzőkönyvet – kérése ellenére – azóta sem kapta meg.

Szirbik szerint eddig is történt privatizáció a kórházban: így épült fel külföldi tőkéből a műveseállomás, amely a betegeknek magas színvonalú ellátást nyújt, és a tb finanszírozza. Magánvállalkozásban működik a patológia is, mert nem tud főállású szakembert alkalmazni a kórház. Az elmondottak alapján Antal arra a következtetésre jutott, hogy Szirbik támogatja a privatizációt.

Ezért indítványozta: foglaljon úgy állást a képviselő-testület, hogy ne adják el a szentesi kórházat. A polgármester annyit mondott erre, hogy ő csak gondolkodik, azt akarja, hogy a betegek érdekei érvényesüljenek. Ha valaki jobban képes ellátni őket, akkor mérlegelni kell az ajánlatát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!