Szentes és környéke

2007.10.10. 16:19

Szentesi kérdés: lámpa vagy körforgalom?

Szenets - Forgalomirányító lámpák szerepelnek a város új településszerkezeti tervének előzetes változatában a főutcán – holott eddig arról volt szó, hogy körforgalmakkal teszik biztonságosabbá a közlekedést. A polgármester azt mondja: ez még csak tervezet. Az is szerepel a dokumentumban, hogy a Kurcán a jelenlegi nyolc mellé még hat új híd épülne.

Blahó Gabriella

A város épített és természetes környezetének jövőjét vázolja majd az úgynevezett településszerkezeti terv, melynek társadalmi vitára bocsátott változatát a napokban hozták nyilvánosságra Szentesen. Ebben a dokumentumban a rajzok szerint a főbb kereszteződésekben összesen nyolc lámpa segítené a belvárosban autóval, kerékpárral vagy gyalogosan közlekedőket.

A szentesiek számára ez meglepő újdonság, hiszen hosszú hónapok óta úgy tudják, körforgalmak épülnek a Kossuth utcán, a biztonságos körülmények megteremtése érdekében. [namelink name="Szirbik Imre"] polgármester közölte: a tervezőnek ez csak a javaslata, és nem a város döntése. Ettől természetesen el lehet térni, személy szerint a körforgalmat támogatja – fogalmazta meg magánvélemé- nyét. Úgy véli, rendkívül hatékony közlekedésszabályozó eszköz a körforgalom, mert nemcsak a lehető legbiztonságosabb, de a város külleme szempontjából is a legelőnyösebb. Más településeken, kereszteződésekben lehet látni a körforgalmak közepére telepített virágokat, növényeket. Szirbik hangsúlyozta, hogy a településszerkezeti tervnek ez a tervezete, de alkalmas arra, hogy megvitassák.

A városháza műszaki osztályának munkatársa hozzátette: ezt a tervezetet még átrajzolhatják. Cseuz Csaba elmondta, hogy a biztonságosabbá tett kereszteződések során hosszabb idő alatt haladnak majd át az autósok, viszont a balesetek száma a minimálisra csökkenthető.

A tervezet szerint hat új híd épülne a Kurcán, a jelenlegi nyolc mellé. Az egyik partról a másikra átjutni egyre több helyen nehézkes, a Kisérben például egyáltalán nem elegendő egy híd. A városnak ezen részén sok új ház épült a közelmúltban, a terület felértékelődött. Ezen felül például a Damjanich és a Honvéd utcánál is indokolt új hidat építeni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!