Szentes és környéke

2008.01.22. 22:23

A Himnusz zengett Szentesen

Szentes - A Kiss Bálint Református Általános Iskola igazgatójának felhívására tegnap több szentesi általános iskolában is elénekelték a Himnuszt. Karikó-Tóth Tibor reményei szerint hagyománnyá válik a városban a közös éneklés január 22-én.

Munkatársunktól

– Bár január 22-e még nem hivatalos nemzeti ünnep, a jeles évforduló a magyar kultúra napjaként egyre nagyobb jelentőséget vív ki magának – vélekedett Karikó-Tóth Tibor. A Kiss Bálint Református Általános Iskola igazgatója azért is tette közzé az interneten a felhívását, mert reményei szerint a városban hagyománnyá válhat, hogy a diákok ezen a napon együtt éneklik el a Himnuszt és elhangzik Kölcsey Ferenc teljes verse is.

A Kiss Bálint Általános Iskola diákjai tanítás előtt énekelték el a Himnuszt.
Fotó: Blahó Gabriella

Az igazgató kezdeményezéséhez több iskola is csatlakozott Szentesen. A Kosztában például a nagyszünetben hangzott el a Himnusz, amiről irodalomórán is beszélgettek a diákok. A Klauzál-iskola nevelőtestülete úgy határozott, a kezdeményezés követendő, a gyerekek életkori sajátosságainak megfelelően foglalkoztak a témával. A Petőfiben is elénekelték közösen a Himnuszt. A Damjanich-iskolában nem hallottak a kezdeményezésről, de megemlékeztek a Himnusz születéséről, mint ahogy a Deákban is. A katolikus iskolában úgy tekintik, a nemzeti imádság születésnapjáról megemlékezni az egyik legtermészetesebb dolog a világon. A Klauzál-iskola két nyolcadik osztályos diákja, Tarkó Attila és Kállai Dávid lapunknak úgy nyilatkozott: pörgősebb, vidámabb nemzeti költeményt szívesebben tanulnának.

Címkék#Szentes

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!