Szentes és környéke

2008.01.06. 21:31

Államkincstár: mégis lesz iroda Szentesen

Szentes - Nem fogadta el Szentes polgármestere a Magyar Államkincstár területi vezetőjének válaszát a szentesi kirendeltség megszüntetéséről.

Munkatársunktól

Nem fogadta el Szentes polgármestere a Magyar Államkincstár területi vezetőjének válaszát a szentesi kirendeltség megszüntetéséről. [namelink name="Szirbik Imre"] levélben kérte Draskovics Tibor tárca nélküli minisztertől, hogy az állami szervek közös ügyfélszolgálati irodát működtessenek Szentesen.

Nem tudnak belenyugodni a szentesiek, hogy a Magyar Államkincstár november 1-jétől megszüntette kirendeltségét Szentesen. Megírtuk: az irodában szociális és családtámogatási ügyeket lehetett intézni, így a lakosság jelentős részét hátrányos helyzetbe hozta a változtatás. A Szegedre való utazás pluszkiadást jelent az ügyfeleknek, akik tiltakozásuk kifejezéseként már aláírásgyűjtési akció gondolatával is foglalkoztak. Az iroda bezárását azzal indokolták, hogy kevesen vették igénybe a szolgáltatásokat. Más forrásból viszont úgy értesültünk: napi átlagban százan fordultak meg az Ady Endre utcai kirendeltségen.

Szentes polgármestere, MSZP-s országgyűlési képviselője, [namelink name="Szirbik Imre"] sem értett egyet az intézkedéssel, ezért levélben fordult Draskovics Tibor tárca nélküli miniszterhez.

Draskovics levelében azt írta, hogy álláspontja megegyezik Szirbikével. Olyan ügyfélszolgálati központok létrehozását tervezik a kistérségekben, ahol az állampolgárok minden ügyet „elindíthatnak". Ezekből a közigazgatási szolgáltató központokból a kérelmeket elektronikusan továbbítják majd a hatáskörrel rendelkező szervhez. A kistérségi központokat az okmányirodák bázisán akarják működtetni.

Címkék#Szentes

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!