Szentes és környéke

2008.02.27. 21:28

Nem a város állja a cechet Szentesen

Szentes - Foglalkoztatja a szentesieket a kérdés, hogy kijavítja ki a 2006 januárjában felavatott megyeháza épületén észlelt hibákat, miután a felújítást végző Délépítő Zrt. ellen felszámolási eljárás folyik.

Balázsi Irén

A munkákra a városházán keresik a kivitelezőt, a költségeket pedig nem az önkormányzat fedezi.

A volt megyeháza felújítására több mint 700 millió forintot nyert évekkel ezelőtt a szentesi önkormányzat. A kivitelezést a Délépítő Zrt. nyerte el, amely különböző okokra hivatkozva módosította az átadás határidejét. Mint arról beszámoltunk: a patinás épületet 2006 januárjában avatták fel ünnepélyes keretek között. Azóta még a laikus járókelők is látják, hogy a homlokzatról már potyog a vakolat. A helyi internetes újság fórum rovatában azt is szóvá tették: az udvari részen még siralmasabb az állapot. Nem beszélve a bádogosmunkák minőségéről, meg arról, hogy a díszterem máris beázik. „Garanciális javításokban ne is reménykedjünk, ugyanis a fővállalkozó becsődölt" – olvasható a megyeházi problémákkal kapcsolatban a neten.

Tavasszal hozzákezdenek a felújított megyeházán a hibák kijavításához.
Fotó: Tésik Attila

Korábban mi is megírtuk, hogy a Délépítő Zrt. ellen felszámolási eljárás indult. A helybelieket ezért is foglalkoztatja a kérdés: kijavítja ki a meghibásodásokat. Arra még inkább kíváncsiak, mennyibe kerül majd ez az önkormányzatnak. A vagyongazdálkodási iroda jogásza, Kerekes Valéria lapunkat arról tájékoztatta: a városnak ez nem jelent pluszkiadást, mert a kiviteli szerződésben szereplő garanciális fedezetet lehívták a pénzintézettől, s az összegből ki tudják majd fizetni a munkák árát. Bayer Károly, az iroda műszaki ellenőre érdeklődésünkre elmondta: a megyeházán a hibák felmérése megtörtént. Ezek kijavítására keresik a feladat megoldására képes kivitelezőt. A tervek szerint tavasszal kezdődhet a hibák kijavítása.

Címkék#Szentes
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!