Szentes és környéke

2008.06.13. 23:01

Közmunka Szentesen: rendbe teszik az árkokat is

Szentes - Hetven munkanélküli foglalkoztatására nyílik lehetősége a szentesi önkormányzatnak hamarosan. Ha valaki nem akar részt venni az árkok rendbetételében, bár egészségileg alkalmas lenne, egy évig nem kaphat segélyt.

Balázsi Irén

A szentesi önkormányzat 170 millió forintot nyert pályázaton a belterületi csapadékvíz-elvezető rendszer korszerűsítésére. A megítélt állami forráshoz a város letette az önrészt, így már el is kezdődött a 200 milliós beruházás a közbeszerzési eljárásból győztesként kikerült Szeviép kivitelezésében. A település legmélyebben fekvő részén, a Kisérben indult a munka, amely egy augusztusban induló újabb projekttel késő ősszel fejeződik be. Így a tegnapi jelentős mennyiségű csapadék még megtöltötte az árkokat, a víz nem tudott lefolyni. A rekonstrukció részét képezi az is, hogy 5 ezer lakóház kapubejárójánál is megteremtik a belvízhálózathoz való csatlakozás feltételeit.

Most még megteltek vízzel az árkok Kisér városrészben, de őszre megváltozik a helyzet. Fotó: Vidovics Ferenc

Most még megteltek vízzel az árkok Kisér városrészben, de őszre megváltozik a helyzet. Fotó: Vidovics Ferenc
Ehhez a beruházáshoz kapcsolódik az árkok felújítása. Erre szervez közmunkát az önkormányzat a szociális tárca és a munkaügyi központ támogatásával. Szirbik Imre polgármester tájékoztatása szerint 70 személy foglalkoztatására nyílik lehetőség. A program résztvevői úgy rendbe teszik majd az árkokat, hogy azok biztonságosan elvezetik a csapadékot. Az ingatlantulajdonosoknak pedig utána már csak a karbantartásról kell gondoskodniuk évente egy-két alkalommal.

A közmunkaprogram előkészítése a jövő hét elején kezdődik. Az önkormányzatnál azoknak az aktív korúaknak a jelentkezésére számítanak, akik szociális segélyt kapnak. Megtudtuk továbbá: ha valakit az egészségi állapota és egyéb körülményei alkalmassá tesznek az árkok rendbetételénél a fizikai munkára, ám nem vállalja azt, akkor az illető egy évig nem kaphat segélyt.

A munkaügyi központ és a város közösen finanszírozza a projektet, amelynek résztvevői a minimálbér feletti összegre számíthatnak napi 6 órai munkáért.

Címkék#Szentes

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!