Szentes és környéke

2008.06.11. 21:38

Parkcenter és Aldi Szentesen: összesen 7000 négyzetméteren

Szentes - Előreláthatólag az idén felépíti üzletét az Aldi és a Parkcenter Szentesen, az Alsórét nevű városrészben. A Csongrádi úti laktanyával szemközti területre mindkét befektetőnek egy-két héten belül meglesz a jogerős építési engedélye.

Balázsi Irén

Szolgáltató övezetnek jelölte ki a szentesi önkormányzat jó pár esztendeje az alsóréti településrészt. Az 1990-es évek második felében tudniillik nem mindenki fogadta kitörő lelkesedéssel, hogy az első multinacionális kereskedelmi cég a városközpontban épített üzletet. A Kossuth utcában lévő Penny megnyitása után határoztak úgy a képviselők, hogy a település központjában nem engedélyezik újabb raktáráruházak létesítését. Ezért már a Tesco is a Csongrádi út mentén választott területet a bevásárlócentruma megvalósításához. A Lidl szintén nem a belvárosban, hanem az Ipartelepi úton nyitotta meg üzletét pár hónappal a Tesco átadása után, 2006 áprilisában.

A Csongrádi út mellett, jelenleg még füves területen épít üzletet az Aldi és a Parkcenter. Fotó: Tésik Attila

A Csongrádi út mellett, jelenleg még füves területen épít üzletet az Aldi és a Parkcenter. Fotó: Tésik Attila
Korábban beszámoltunk arról, hogy az Aldi – a Tescóhoz hasonlóan – az Alsóréten szándékozik megnyitni áruházát. A helyi internetes fórumokon olvasható beírások szerint a vásárlók már várják e multi megjelenését. A képviselő-testület kedvezően fogadta a befektető ajánlatát: hozzájárult ahhoz, hogy a német cég a Csongrádi úti laktanyával szemközti telken a saját elképzelése szerint építse fel az üzletét. Ennek érdekében jóváhagyta az önkormányzat az Alsórétre érvényes építési szabályok módosítását. Így az Aldi a közelben lévő Tescóhoz hasonlóan az úttal párhuzamosan a parkolókat alakítja ki, az 1100 négyzetméter alapterületű üzlet pedig bentebb lesz.

Beszáll az önkormányzat is

A város a befektetőkkel és két másik ingatlantulajdonossal azt tervezi, hogy nagy teherbírású utat építtetnek közösen, amely az úgynevezett Tóthtanyától kivezetne a 451-es elkerülő útig. Ez a szakasz 600 méter, és a beruházás 80 millió forintba kerül. Azt szeretnék elérni, hogy az áruszállító kamionok ne a Csongrádi útról, hanem az elkerülő felől jussanak el az üzletközponthoz. Szirbik Imre polgármester lapunknak azt mondta: az építkezés költségeihez az önkormányzat 25 millió forinttal szándékozik hozzájárulni. Erről azonban csak a képviselő-testület június végi ülésén döntenek majd. A városvezető szerint az év végéig vagy jövő tavaszra megépülhet az összekötő út, ha minden az elképzelések szerint alakul.

A polgármesteri hivatal műszaki osztályvezetője, Czirok Jánosné információja szerint a következő napokban megérkezik az egyetlen hiányzó szakhatósági hozzájárulás is a beruházáshoz, s annak birtokában kiadják az építési engedélyt a városházán a multinacionális cégnek. Mivel az alsóréti rendezési terv módosítása már hatályba lépett, még a nyáron megkezdhetik a 2000 négyzetméteres telken az élelmiszer-áruház és 120 parkoló építését. A dokumentáció szerint az Aldit – miként a szentesiek nevezik – a Tóthtanyai út felől közelíthetik majd meg a vásárlók.

Közvetlenül az Aldi mellé építkezik a Parkcenter áruházlánc. A műszaki osztályvezető érdeklődésünkre elmondta: ennek a befektetőnek már megvan az építési engedélye is, amely napokon belül jogerőre emelkedik. A Parkcenterben 5000 négyzetméteres alapterületen 6 üzlet lesz, mindegyik külön bejárattal. A 400 és 1500 négyzetméteres boltokban az élelmiszeren kívül sok mindent megtalálhatnak majd a vevők. A kereskedelmi cég 160 parkolóhelyet alakít ki, továbbá játszóteret is tervez a területre. Ezt az áruházat a Csongrádi út felől közelíthetik meg a vásárlók.

Címkék#Szentes

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!