Szentes és környéke

2008.06.22. 19:54

Román autóbuszt és motorost keresnek

Szentes - Továbbra is keresik a rendőrök azt a román Atlassib-autóbuszt, amely szombaton reggel balesetet okozott Szentes és Derekegyház között, majd elhajtott a helyszínről. Annak a motorosnak a jelentkezését is várják, aki jelen volt az esetnél. A súlyos sérült egy derekegyházi hölgy, akit a szabálytalanul előző busz szorított le.

Munkatársunktól

Az eset szombaton fél hat és hat óra között történt, a Szentest Derekegyházzal összekötő út harmadik kilométerszelvényénél. A román rendszámú autóbusz Szentesről Orosháza felé haladt. Egy jobb kanyarhoz érve a záróvonalat átlépve előzni kezdett egy motorost, a manőver közben azonban leszorította a szemből, szabályosan érkező magyar Peugeot-t. Utóbbi jármű sofőrje – hogy elkerülje az ütközést – jobbra rántotta a kormányt, az útpadkának hajtott, ezután a kormányt visszarántva a román busz mögött közlekedő kisteherautónak csapódott.

A baleset nyomán a Peugeot vezetője, egy derekegyházi, középkorú nő súlyosan megsérült, míg az Atlassib feliratú román busz és a motorkerékpáros is segítségnyújtás nélkül elhajtott a helyszínről. Pál János alezredes, a megyei főkapitányság sajtóreferense lapunk kérdésére tegnap elmondta: egyelőre nem sikerült megtalálni a buszt, miután a baleset érintettjei nem írták föl a rendszámát. A rendőrök fölveszik a kapcsolatot az Atlassib társasággal. A megelőzött motoros jelentkezésére is számítanak.

A megyei rendőr-főkapitányság továbbra is számít arra, hogy előkerül olyan szemtanú, aki segíteni tudja a történtek pontosítását. Akinek van érdemi információja az esetről, a Szentesi Rendőrkapitányságot hívhatja a 06-63/561-310-es számon, vagy a 107-en, a 112-n tehet bejelentést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!