Szentes és környéke

2008.09.23. 20:11

Kímélik a Kurca belvárosi szakaszát

Szentes - A szentesi horgászok korábban úgy határoztak, hogy nem pecáznak a Kurca belvárosi szakaszán. Ehhez a mai napig tartják magukat. Szeptember elseje óta elvileg bárki állíthatna stéget a területen. Ezt azonban nem tartják jó ötletnek.

Blahó Gabriella

Szentesen a kórházi fürdő kifolyója körül talált néhány kezdetleges stéget a Kurcán Kálmán János. A fideszes önkormányzati képviselő – aki korábban maga is horgászott – szerint ezek ebben a formában egyértelműen rontják a városképet. Kálmán úgy véli, az épített környezetbe és a tájba illő módon kialakított stégek szolgálhatják a horgászok érdekeit. Arra is gondolt, hogy a parton szemeteseket, nyilvános vécéket is lehetne telepíteni. A városatya elmondta: az önkormányzat nagyon sok pénzt költött a Kurcára, és ennek köszönhetően idén már nem borította a csatornát egybefüggő zöld növényi takaró.

Szentesi horgászok a Kurcán. A szerző felvétele

Szentesi horgászok a Kurcán. A szerző felvétele
A város főkertésze egyáltalán nem örülne annak, ha stégek épülnének a Kurca belvárosi szakaszán. Baloghné Berezvai Csilla szerint Szentes reprezentatív része a Kurca és annak közvetlen környezete, esztétikai szempontból nem volna kifejezetten jó ötlet, ha sok száz horgász stéget építene magának a csatorna partján. – A szeptember elsejétől érvényes legújabb építésügyi szabályzat szerint a 15 négyzetméternél kisebb vízi építményeket nem kell bejelenteni a hatóságnál – tájékoztatott Lajos István. A városháza műszaki osztályának munkatársa elmondta, hogy a vízügy jár el ezekben az ügyekben, de tudomása szerint Szentesen korábban már arról határoztak, hogy a belvárosi szakaszokon tilos az építkezés.

Az elnök nem akar stégeket

A horgászegyesület elnöke, Füsti Molnár Lajos közölte: a horgászok korábban úgy határoztak, hogy a Kurca belvárosi szakaszán nem horgásznak, kímélik a területet. Szándékosan döntöttek úgy, hogy a versenyek helyszíne a Kiss Zsigmond utcai és a Makai híd közötti szakasz legyen, a Makai hídtól az Eszperantó hídig a csatorna szabad maradt, stégek pedig a várostól északra épültek. Az 1100 tagot számláló egyesület elnöke – aki egyébként szabad demokrata színekben erősíti a baloldalt a képviselő-testületben – kijelentette, a jövőben sem lenne jó stégeket építeni a Kurca belvárosi szakaszán.

Címkék#Szentes

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!