Szentes és környéke

2008.09.24. 23:54

Mikuláskor felszállhat a mentőhelikopter Szentesről

Szentes - Ünnepélyesen lerakták szerdán Szentesen a dél-alföldi régió több mint egymillió lakosát szolgáló légimentő-bázis alapkövét. A 90 millió forintból épülő légimentő-állomás Mikulásra készülhet el.

Munkatársunktól

Az alapkőbe egy hengert tettek, amibe belehelyezték a nyilatkozatot az összefogás erejéről, amit a beruházást anyagilag támogató kormányzat és a települések képviselői láttak el kézjegyükkel. Mellé raktak egy példányt lapunkból is, mert következetesen kiállt azért, hogy a bázis Szentesen épüljön meg.

Németh Géza, Túri Péter, Magyar Anna, Székely Tamás és Szirbik Imre valamint a kivitelező és üzemeltető képviselői (bal szélen) rakták le a légimentő-állomás alapkövét. Fotó: Tésik Attila

Németh Géza, Túri Péter, Magyar Anna, Székely Tamás és Szirbik Imre valamint a kivitelező és üzemeltető képviselői (bal szélen) rakták le a légimentő-állomás alapkövét. Fotó: Tésik Attila
Székely Tamás egészségügyi miniszter elmondta: eddig a Dél-Alföld hátrányos helyzetben volt, mert a rászorulóknak nem állt rendelkezésükre légi mentés. A hivatalba lépésekor a szaktárca vezetője mindent elkövetett, hogy ezt a hátrányt fel tudják számolni. Példaértékűnek nevezte a térség önkormányzatai, a kormányzat és a légi mentők összefogását a 90 milliós beruházáshoz szükséges források előteremtésében. Szirbik Imre szentesi polgármester szerint rangot jelent majd a településnek, hogy a helikopterállomás felépülésével régiós feladatot láthat el.

Székely Tamás és Szirbik Imre asszisztált az alapkőnél. Fotó: Tésik Attila

Székely Tamás és Szirbik Imre asszisztált az alapkőnél.
Fotó: Tésik Attila

A megyei közgyűlés elnöke, Magyar Anna felidézte, hogy tavasszal a megyei önkormányzat adott 10 millió forintot az építkezésre, s kezdeményezésükre a régióbeli települések több mint 20 milliót ajánlottak fel a nemes célra. A kivitelezést végző Magyar Aszfalt Kft. közép-magyarországi igazgatója, Németh Géza arról számolt be, hogy megkezdődött a hangárépület alapozása, s tartják a szerződésben vállalt határidőt. Bíznak abban, hogy már Mikuláskor felszállhat a helikopter. Túri Péter, a Légimentő Kht. ügyvezetője bízik benne, hogy határidőre elkészül az ország 7. végleges légimentő-bázisa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!