Szentes és környéke

2008.11.11. 20:49

3790 emberről gondoskodnak megyeszerte

Szentes - A szentesi Dajka Józsefné és a mórahalmi Rozsnyainé Hódi Mária kapta idén a Csongrád Megye Szociális Ellátásáért Díjat a megyei közgyűléstől.

Munkatársunktól

Az oklevelet és pénzjutalmat a szociális munka napja alkalmából tegnap adta át a szentesi Egyesített Szociális Intézmény gondozónőjének és a mórahalmi önkormányzat szociális és igazgatási osztályvezetőjének Magyar Anna, a megyei közgyűlés elnöke. A szegedi rendezvényházban tartott ünnepségen köszöntötték a szociális otthonok dolgozóit.

A megyében működő szociális intézmények jelentős részét a megyei önkormányzat működteti. Ezek közé tartozik például az ópusztaszeri pszichiátriai otthon is, amelynek egyedülálló kísérletét a minap mutatták be nyilvános rendezvényen. Az ópusztaszeri Pallavicini-kastélyban működő intézmény ápoltjai dolgoznak, és keresményükből ki tudják fizetni a havi térítési díjukat. A program a foglalkoztató cégek, a megyei önkormányzat és az otthon összefogásának eredménye. A lakók papírárut, irodaszereket, fajátékokat készítenek – és a munka közbeni sikerélmény meghatározó szerepet tölt be a gyógyításban. A megye szociális intézményei összesen 3790 emberről gondoskodnak.

Címkék#Szentes

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!