Szentes és környéke

2008.11.17. 20:03

Belga színjátszók előadása Szentesen

Szentes - Belga diákok vendégeskednek már napok óta a szentesi Horváth Mihály gimnáziumban. A tizenöt 16 és 18 év közötti fiatal, illetve a két kísérőtanár egy brüsszeli középiskolából érkezett a Kurca-parti városba.

Munkatársunktól

– Dráma tagozatosaink februárban jártak a brüsszeli iskolában, ahol szintén tanítanak színjátszást – mondta Majtényi András, a szentesi gimnázium ének-zene szakos tanára –, több mint egyhetes látogatásuk ennek az útnak a viszonzása. A két intézmény egy éve tartja egymással a kapcsolatot.

A belga diákoknak különböző kulturális programokat szerveztek vendéglátóik. Jártak Budapesten, ellátogattak a Parlamentbe és a Nemzeti Galériába. Emellett megismerkedtek Szentes nevezetességeivel, és találkoztak Szirbik Imre polgármesterrel is. Tegnap Szegeden jártak a belga vendégek, ma pedig fellépnek azon a másfél órásra tervezett francia nyelvű esten, amelynek délután 5 órától a szentesi megyeháza ad otthont. Az ingyenes rendezvényen a Horváth Mihály gimnázium dráma tagozatosai zenés darabbal szórakoztatják majd a közönséget. A családoknál elhelyezett brüsszeli diákok holnap repülnek haza.

Címkék#Szentes

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!