Szentes és környéke

2008.11.18. 17:40

Helikopterrel emelték a helyére a tévétorony új antennáját

Szentes - December 1-jén kezdik meg a digitális földfelszíni sugárzást Szentes vételkörzetében. Ez óriási minőségi ugrást jelent majd a vételkörzetben élő mintegy 600 ezer televízió néző számára. Kedden speciális helikopterrel tették helyére a szentesi tévétorony új, digitális antennáját.

Delmagyar.hu

Évekig tartó kísérleti adások után december 1-jével hazánkban is útjára indul a földfelszíni digitális televíziós műsorszórás. Az ehhez szükséges hálózat kiépítését szeptember 11-én a budapesti Széchenyi-hegyi adóállomás antenna cseréjével kezdte meg az Antenna Hungária Zrt. A tornyokra egyidejű analóg és digitális műsorsugárzásra is alkalmas készülékek kerülnek. A rekonstrukciós munkálatok a kabhegyi telephely után most Szentesen zajlanak.

Rögzítik az új antennát a torony tetején. Fotó: Tésik Attila

Rögzítik az új antennát a torony tetején.
Fotó: Tésik Attila

– Kedden leemeltük a szentesi adótorony régi antennáját, majd helyére illesztettük a digitális műsorszórást biztosító új egységet. Az analóg kereskedelmi televízió-műsorok normál teljesítménnyel történő sugárzását ideiglenes antennarendszerekkel biztosítjuk, így a várhatóan november 25-éig tartó munkálatokból semmit sem érzékel a vételkörzetben élő mintegy 600 ezer televízió néző – mondta lapunknak Tóth András, az Antenna Hungária Zrt. kommunikációs igazgatója.

Délmagyarország / Délvilág hírek Keresse a témát a holnapi Délmagyarországban és Délvilágban is!

Címkék#Szentes

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!