Szentes és környéke

2009.05.14. 22:22

Tovább tart a kötélhúzás a kórházi telekügyben

Szentes - Visszadobta a labdát a megyei közgyűlésnek a szentesi önkormányzat a kórházi telekügyben: csak feltételekkel és az ajánlottnál magasabb vételárért válna meg a város a sürgősségi tömb bővítéséhez szükséges 478 négyzetméteres földdarab tulajdonjogától.

Bíró Dániel

Kötélhúzásra hasonlít a szentesi kórház sürgősségi osztályának tervezett bővítésével kapcsolatos telekvita, ami a pályázaton nyertes megyei közgyűlés és a tulajdonos helyi önkormányzat között húzódik már hetek óta. Megírtuk: 480 millió forint támogatást ítéltek meg első körben a fejlesztésnek, ehhez kell még 48 milliós önrészt biztosítania a fenntartó megyei önkormányzatnak. Utóbbival nincs is gond, a helyszínként megjelölt 478 négyzetméteres kórházi telek tulajdonlása viszont megosztotta a feleket. Tegnapi számunkban [namelink name="Magyar Anna"], a megyei közgyűlés elnöke írt nyílt levelet [namelink name="Szirbik Imre"] polgármesternek, amelyben azt kérte, mielőbb döntsön a városvezetés, különben veszélybe kerül a félmilliárdos beruházás.

Csütörtökön zárt ülésen tárgyalta a telekügy előterjesztését a szentesi képviselő-testület, ami után csak annyit mondott [namelink name="Sztancsics Csaba"] jegyző, hogy javaslataikat elküldik Szegedre, a megyeházára. Más forrásból úgy értesültünk, feltételhez kötné Szentes a telek eladását. Úgy tudjuk, a város által régóta tervezett új műtőblokk építése került a vita középpontjába. Információink szerint a szentesiek azt szeretnék, hogy megállapodásban rögzítsék a felek, ki milyen terhet vállal a még meg sem pályázott fejlesztés megvalósításában, illetve a későbbi üzemeltetésben. A megye által ajánlott vételárat is kevesellték Szentesen, mondván, ha féláron adják el a telket, a legközelebbi ingatlanügyletnél rosszul járhat a város. Lapunk úgy tudja, május 27-én újra napirendjére tűzi a megyei közgyűlés ezt a kérdést, és ha döntenek a Kurca-partiak igényeiről, a május végi szentesi önkormányzati ülésen kerülhet pont az ügy végére.

Képviselők az ügyről

A tanácskozás előtt megkérdeztük Horváth István és Kálmán János képviselőt. A Pálmások Szövetségének elnöke azt mondta, lehetőséget kell teremteni a fejlesztésre, mert fontos a térség lakói számára, de a tulajdonjog átadását nem támogatja. Horváth hozzátette, inkább a tartós bérbe vagy használatba adást tartaná jó megoldásnak, különösen annak tükrében, hogy tudomása szerint ez is megfelelne a pályázati kiírásnak. A fideszes Kálmán úgy fogalmazott, reméli, hogy a tulajdonjog átadásáról megszületik a megállapodás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!