Szentes és környéke

2009.07.26. 20:58

Petőfi Szálló: 3 hónap, 4 milliárd, 5 csillag

Szentes - Zöld utat adott az országos tervtanács a szentesi Petőfi Szálló rekonstrukciójának. Az 5 csillagosra álmodott hotel 4 milliárdból tervezett felújítási munkálatai 3 hónap múlva kezdődnek.

Szabó C. Szilárd

– Az országos tervtanács a nyári szünet előtti utolsó ülésén zöld utat adott a Petőfi Szálló rekonstrukciójának – újságolta boldogan lapunknak Zsohár Árpád, a beruházó Pendola cégcsoport tulajdonosa. Műemlékvédelmi szempontból a budapesti Gresham-palota után a szentesi Petőfi a legnagyobb szállodarekonstrukciós fejlesztés az országban, így rendkívüli részletességgel kellett kidolgozni a terveket. Áprilisban visszaadta átdolgozásra a dokumentációt a szakmai testület, amely több módosítást is javasolt. Így például a télikert és a külső kert, valamint a Gólyás ház udvarának összekapcsolását, nagyobb zöldfelületek kialakítását. Lekerült a napirendről, hogy a színházterem mellett, az udvaron épülő medencék fölé üvegkupola kerüljön. – A javaslatoknak megfelelően módosítottuk a tervdokumentációt, amit egyhangúlag fogadott el a tervtanács. Ez nagyon nagy szó! – hangsúlyozta Zsohár Árpád.

A beruházó Pendola már látja a fényt az alagút végén. Fotó: Tésik Attila

A beruházó Pendola már látja a fényt az alagút végén.
Fotó: Tésik Attila

A forgatókönyv szerint most jönnek a szakági tervezők, akik előkészítik és továbbküldik a Kulturális Örökségvédelmi Hivatalnak az engedélyes terveket. A szakhatóságoknak (ÁNTSZ, tűzoltóság, állategészségügy stb.) is benyújtják a kérelmeiket. – Az építési engedély kiadására a kérelem benyújtása után 60 napja van az eljáró hatóságnak. Számításunk szerint – ismerve a magyar bürokráciát – októberben kapjuk meg az építési engedélyt. A felújítási munkát várhatóan október végén kezdjük el – mondta a Pendola cégcsoport tulajdonosa, aki kérdésünkre válaszolva hangsúlyozta: nincsenek késésben, az ütemterv szerint haladnak. Ez azt jelenti, hogy 2011 végén fogadhatja első vendégeit az 5 csillagos Petőfi Szálló.

A beruházás költségéről szólva Zsohár Árpád azt hangsúlyozta, egyelőre nem tud pontos összeget mondani, de a végösszeg 4 milliárd forint körül lesz. Az ügyben tárgyalásban állnak a bankokkal, ugyanis hitelből újítják fel az alföldi szecesszió egyik legszebb épületét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!