Szentes és környéke

2010.05.02. 08:54

Két tűzoltókocsit húzott el egyedül Sinka Zsolt

Szentes - Guiness-rekordot döntött szombaton Sinka Zsolt azzal, hogy két tűzoltókocsit egyedül húzott el több mint 15 méteren keresztül. A 29 éves szentesi fiatalembernek februárban pattant ki a fejéből, hogy egy hajmeresztő mutatvánnyal kellene előrukkolnia.

Bíró Dániel

Zsolt korábban erőemeléssel foglalkozott, tavaly a szegvári Big Family tagjaként a Csillag születik című televíziós produkcióban kápráztatta el a nézőket. Utánanézett, és kiderült, hogy járművontatásban - eddig - 21 tonna volt a világrekord. Ekkor jött az ötlet, hogy 2 tűzoltóautóval ezt túl lehetne szárnyalni.

Következett a felkészülés: hetente 6 napot szánt az edzésre 172 centiméter magas, 98 kilogrammos rekorderjelölt. Szombaton a szentesi sportcsarnok előtt egymás mögé állt az együttesen több mint 33 tonnás két tűzoltóautó, összekötötték őket, előttük pedig egy 10 méteres kötél végén, hámmal a vállán, nekifeszült Zsolti.

Guiness-rekordkísérlet Szentesen: 15 métert gurult arrébb a két tűzoltóautó. Fotók: Veréb Simon


Mivel a kenderkötél is nyúlt az iszonyatos teher alatt, csak harmadik nekirugászkodásra sikerült kimozdítania a két járművet. Attól fogva viszont több száz néző üvöltve biztatta a fiatalembert, aki minden előzetes várakozást felrúgva több mint 15 méteren keresztül húzta maga után a szerelvényt.

Szinte végkimerülésig hajtotta magát Zsolt, aki csak annyit tudott mondani a rekordöntés után, hogy nagyon örül, és még hasonló rekordokat is szeretne megdönteni a jövőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!