Szentes és környéke

2010.05.02. 19:40

Megbokrosodtak a lovak - öten sérültek meg

Fábiánsebestyén - Öten könnyebben megsérültek szombaton a fábiánsebestyéni lovasnapokon, amikor egy négyes fogat felborult, három ló pedig feldöntött két, kordon mögött álló nézőt. Egy szarvasi férfit éjszakára benntartottak a szentesi kórházban.

Bíró Dániel

Csak a jól felállított kordonnak köszönhető, hogy csupán könnyebb sérüléseket szenvedett két néző szombaton a fábiánsebestyéni lovasnapokon. Már a végéhez közeledett a maratonhajtás, amikor az utolsó előtti induló, a vásárhelyi Kecskeméti László fogata megakadt a negyedik akadályban. Az egyik ló eldőlt, a hajtó beesett a rúdhoz, és a két segédhajtó is leesett az oldalára borult kocsiról. A megbokrosodott lovak közül 3 kitört, és nekiment a nézőteret a pályától elválasztó korlátnak. Az állatok két nézőt is feldöntöttek. Egy szegedi és egy szarvasi férfi sérült meg a balesetben. A hajtó és két segédje saját lábán hagyta el a pályát.

Csongrádi mentő vitte be a szentesi kórházba a könnyebben sérült szegedi nézőt. A szerző felvétele

Csongrádi mentő vitte be a szentesi kórházba a könnyebben sérült szegedi nézőt.
A szerző felvétele

– Előfordult már hasonló, ebben a sportban fennáll az ilyen baleset veszélye. Az ide kilátogató nézőközönségnek is tudnia kell, hogy komolyabb világversenyeken is törtek már ki lovak. Hogy nem történt komolyabb sérülés, annak is köszönhető, hogy igyekeztünk biztonságos környezetet teremteni az érdeklődők számára. A korlát megfogta a lovakat, egy szalag nem lett volna erre képes – nyilatkozta lapunknak Farkas Sándor, a fogathajtóversenyt szervező bizottság vezetője. A térség országgyűlési képviselője nehezményezte, hogy nagy késéssel érkezett az egyik mentőautó, mert a szentesi állomásról már nem tudtak küldeni, ezért Csongrádról kellett riasztani egy szállítójárművet.

Csongrádról kellett mentőt hívni a fábiánsebestyéni rendezvényre. A szerző felvétele

Csongrádról kellett mentőt hívni a fábiánsebestyéni rendezvényre.
A szerző felvétele

A szentesi kórház sürgősségi osztályán sikerült beszélnünk Ajtai Mártonnal, az egyik sérült néző fiával. A szegedi fiatalember elárulta, felesége, öccse és édesapja társaságában nézték a fogatok küzdelmét. Mivel utóbbi ismerte Kecskeméti Lászlót, és annak lovait, közelről akarta látni, hogyan teljesítenek. – Hiába látta, mi történik, olyan közel állt a korláthoz, hogy nem tudott reagálni a lovak hirtelen mozgására, leblokkolt – mesélte a fiatalember. A sérült néző menye azt mondta, nagyon durva volt látni, ahogy ledöntik apósát a lovak. Orvosra várva úgy fogalmazott hozzátartozóinak a hordágyon fekvő, riadt férfi: „elcsapott a ló".

Az öt sérült közül négyen haza is mentek szombat este a szentesi kórházból, a mellkassérülést szenvedett szarvasi férfit viszont 48 órára benntartották megfigyelésre. Vasárnap reggel elsők között látogatta meg, és érdeklődött állapotáról Farkas Sándor országgyűlési képviselő és Baráth Lajos, a kórház megbízott főigazgatója.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!