Szentes és környéke

2010.06.23. 22:04

Malacot kaptak a rászoruló szentesi családok

Szentes - Választási malacot és hozzá fél mázsa takarmányt kapott tegnap 20 rászoruló család a szentesi önkormányzattól. Az egyik jószágot, Dudát elkísértük új óljához. Az állatról a Benedek család gondoskodik.

Bíró Dániel

A tavalyi sikerre való tekintettel újra meghirdette szociálishaszonállat-programját a szentesi önkormányzat: a rászoruló, elsősorban több gyermeket nevelő családoknak egy választási malacot adott a város, és év végéig még a takarmányt is biztosítja vissza nem térítendő támogatásként. Az önkormányzat szentesi kisvállalkozóval kötött szerződést, minden hónapban aláírás ellenében megkapják a családok a fél mázsányi takarmányt. Tegnap kora reggel 20 jogosult vehette át malacát. Lencséné Szalontai Mária, a polgármesteri hivatal szociálpolitikai irodájának vezetője lapunknak elmondta: előzetesen azt is megnézték, megfelelő körülmények közé kerülnek-e jószágok, a későbbiekben pedig ellenőrizni fogják, hogy jól tartják-e az állatokat.

Teljes létszámban, egy kiskocsival érkezett az átvételi helyre az öttagú Benedek család. Amíg Benedek László átvette a jószágot, felesége, Nikolett és három gyermeke, Dani, Máté és Lili azon tanakodott, milyen nevet adjanak a jövevénynek. Végül a 2 éves kislány Dudának keresztelte el a kismalacot. A fél mázsa takarmányt is felpakolták a kiskocsira, és indulhatott a család a Nagyhegyszéli útra.

A Benedek család jó ötletnek tartja a  malacprogramot. A szerző felvétele

A Benedek család jó ötletnek tartja a malacprogramot.
A szerző felvétele

– Jó ötletnek tartjuk ezt a kezdeményezést, ez a segítség ér annyit, mintha pénzt kaptunk volna – mondta lapunknak Nikolett. – Amikor megkaptuk a levelet, hogy jogosultak vagyunk a programban való részvételre, csak az volt a kérdés, hol tartsuk a malacot, mert a mi udvarunk kicsi ehhez. Végül a nagymama megengedte, hogy nála helyezzük el a jószágot, amely két kiskecske mellé kerül.

Az anyuka elárulta, három éve hitelből vásároltak otthont maguknak a Rákóczi utcán. Férje a városellátónál dolgozik, keresetét csak a családi pótlékkal tudják kiegészíteni, mert ő otthon van a legkisebb gyermekkel. Állattartásban is van tapasztalatuk, mert László korábban nevelt jószágokat. A család szereti a disznóhúst, így jövő télre megtölthetik a spájzot mindenféle finomsággal.

Címkék#Szentes
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!