Szentes és környéke

2010.10.18. 20:19

Ikerpár tanítók a mágocsi suliban

Nagymágocs - Tanítóként dolgozik egy ikerpár a nagymágocsi iskolában. Erzsébetet és Esztert a diákok nem szokták összekeverni, a szülők annál inkább, de ez sem jelent gondot, mert értenek egymás nevén.

Bíró Dániel

Ha valaki kettőt lát a nagymágocsi iskolában, nem biztos, hogy baj van a szemével. Kiváltképp igaz ez akkor, ha az alsósok órájára téved be az ember, mert egy ikerpár tanítja a piciket írni és olvasni. Kajtár Jánosné Szabó Erzsébetre és Gombosné Szabó Eszterre 1992 ősze óta rácsodálkoznak a gyerekek. Attól a tanévtől dolgoznak együtt, de közös életük 1961-ben kezdődött, amikor Eszter 5 perccel megelőzte kishúgát.

A nővérek mindenütt együtt koptatták a padot, még a bajai tanítóképző főiskolára is együtt jártak. Hasonlóságukból egyszer próbáltak hasznot húzni, de az is rosszul sült el: középiskolában történt, hogy Erzsébet helyett Eszter ment ki felelni fizika órán, mert ő nagyon szerette ezt a tantárgyat, de nem tudott felelni a kérdésekre, ezért egyest kapott – Eszter. Soha többé nem éltek vissza a helyzettel – mondják.

Erzsébetet és Esztert nagyon szeretik a nagymágocsi diákok.  A szerző felvétele

Erzsébetet és Esztert nagyon szeretik a nagymágocsi diákok.
A szerző felvétele

– A gyerekek soha nem kevertek még össze bennünket, de a szüleik annál inkább. Rendre előfordul, hogy nekem kell megmagyarázni egy rossz osztályzatot vagy egy fekete pontot, holott nem is én adtam, de engem állítanak meg miatta az utcán. Az sem okoz gondot, ha már a köszönésnél összetévesztenek bennünket. Értünk egymás nevén, így nem jövünk zavarba – meséli Eszter. Ő a közlékenyebb, ezt Erzsébet is elismeri. Egyébként külsőre is van különbség köztük: Eszternek van anyajegy az arcán, és már festi a haját, ellentétben húgával.

A nagymágocsi ikerpár ma is elválaszthatatlan. Nem elég, hogy a munkahelyen együtt vannak, és ugyanazt az osztályt tanítják, reggelenként hívják egymást telefonon, és a délutáni ikerértekezlet sem marad el, hogy át tudják beszélni a nap történéseit.

Címkék#Nagymágocs
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!