Szentes és környéke

2012.05.28. 20:33

Felülvizsgálják a helypénzt Derekegyházán

Derekegyház - Aránytalanul magas területhasználati díjat kérnek Derekegyházon az árusoktól, panaszolta egy szentesi őstermelő.

Králik Emese

[namelink name="Gut Jánosné"] arról számolt be, hogy a községben egy helyi rendelet szabályozza: négyzetméterenként 200, de minimum 1000 forintot kell annak fizetnie, aki a falu központjában a kijelölt helyre ki szeretné tenni az áruját.

– Soknak tartom az öt négyzetméterre vonatkozó összeget, már csak azért is, mert busszal járok ki, ezért annyi palántát viszek magammal mindig, amennyi egy szatyorban elfér – magyarázta. – Természetesen azt a kis területet, amelyet valóban elfoglalok, örömmel kifizetném, de a minimálisan előírt tarifát indokolatlannak találom. Legtöbbször alig valamivel több a kiárult palánta értéke, mint ezer forint.

– Valóban van egy ilyen helyi rendeletünk – válaszolt kérdésünkre [namelink name="Szabó István"] derekegyházi polgármester. – Jellemzően vállalkozók, kereskedők járnak árulni a falu központjába, eddig a szentesi őstermelő problémájához hasonlóval nem találkoztunk. Azt is tudni kell azonban, hogy a helyi őstermelőktől viszont nem kérünk helypénzt, ezzel kívánjuk támogatni őket.

Szabó István elmondta: ilyen ügyekben, mint a közterület-használat, a képviselő-testület dönt. A tervek szerint a kérdést napirendre tűzik a legközelebbi ülésükön, és megvitatják, eltörlik-e a minimálisan fizetendő díjat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!