Szentes és környéke

2016.01.19. 11:30

Földre teperte egy férfi az árpádhalmi alpolgármestert

Árpádhalom - Rátámadt az árpádhalmi alpolgármesterre egy helybeli. Azon dühödött fel, hogy az önkormányzat nem vitte át a szomszédos Nagymágocsra rendőrségi kihallgatásra. A köztéri kamera rögzítette a történteket.

Kovács Erika

Mellkason vágta és a földre rántotta Árpádhalom alpolgármesterét, Domján Ferencet egy falubeli férfi pénteken. A fiatalember 10 óra körül ment be a polgármesteri hivatalba. Azt szerette volna elérni, hogy az önkormányzat autója vigye át a nagymágocsi rendőrőrsre kihallgatásra. A polgármester közölte, erre nincs lehetőség.

– Ha valakit orvosi vizsgálatra kell vinni, természetesen megtesszük – mondta [namelink name="Szarka Attila"] polgármester.

– Ha sértett lett volna egy ügyben, akkor is elvittük volna. De rendőrségi kihallgatásra? – magyarázta. A fiatal férfi szóvá tette a közérdekű munkával kapcsolatos kifogásait is. A bíróság ugyanis egy korábbi, szabálysértési ügyében 200 óra közérdekű munkára ítélte. Közben belépett a polgármesteri irodába a későbbi sértett, [namelink name="Domján Ferenc"] is.
 

Néhány méterre a hivataltól támadtak az alpolgármesterre. Mindent felvett a polgármesteri hivatal falára szerelt kamera, mutatja Domján Ferenc. Fotó: Kovács Erika

Néhány méterre a hivataltól támadtak az alpolgármesterre. Mindent felvett a polgármesteri hivatal falára szerelt kamera, mutatja Domján Ferenc. Fotó: Kovács Erika

– Már messziről hallottam, ahogy a fiatalember kiabál. Amikor ideértem, a közérdekű munkát sérelmezte, amit nem mi találtunk ki, a bíróság ítélte erre. Egy év alatt akarta ledolgozni a 200 órát, és nem tetszett neki, hogy nem lehet így elhúzni – mondta az alpolgármester.

– Megmutattuk neki a bírósági papírokat is. Ha nekünk nem hisz, legalább a szemének higgyen – vette át a szót Szarka Attila, akitől azt is megtudtuk, az ítélet szerint december 24-én kellett volna kezdenie a büntetésből kirótt munkát. A férfi megjelent ugyan az önkormányzatnál, de csak azért, hogy közölje, nem dolgozik. Ezt jelezték az illetékesnek.

– Mivel nem lehetett vele szót érteni, kikísértem az épületből – mondta Domján Ferenc. – Egy darabig vele tartottam a járdán, hogy biztos elmenjen. Közben mondta a magáét, majd egyszer csak mellkason ütött, aztán lerántott a földre. A történteket egyébként rögzítette a polgármesteri hivatalon lévő kamera, és sok szemtanú is volt. Ők vetettek véget ennek a csetepaténak – mondta Domján Ferenc. Hangsúlyozta, szomorú, hogy ez megtörtént.
 

Néhány méterre a hivataltól támadt az alpolgármesterre a férfi. A helyszínelés nyomai az eső ellenére még hétfőn is látszottak - mutatta Domján Ferenc (balról) és Szarka Attila. Fotó: Kovács Erika

Néhány méterre a hivataltól támadt az alpolgármesterre a férfi. A helyszínelés nyomai az eső ellenére még hétfőn is látszottak – mutatta Domján Ferenc (balról) és Szarka Attila. Fotó: Kovács Erika

Az eset után a férfi, mintha mi sem történt volna, visszagyalogolt a községháza elé, biciklire ült, és hazament. Kihívtuk a rendőrséget – folytatta Szarka Attila.

A férfi a Csongrád Megyei Főügyészségtől kapott információ szerint többszörösen büntetett előéletű. A megalapozott gyanú szerint az elmúlt néhány hétben betört egy ingatlanba és egy élelmiszerboltba is. Árpádhalmon azt is beszélik, a pénteki eset kapcsán derült ki, hogy aznap reggel is hívatlanul járt egy házban. Az ügyészség a férfit hivatalos személy elleni erőszak gyanúja miatt hallgatta ki. A tettét elismerte. Az ügyészség indítványára a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója elrendelte a férfi előzetes letartóztatását.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!