Szentes és környéke

2016.04.18. 20:30

Billen a tűzcsap, süllyed a járda az ivóvízhálózat rekonstrukciója után

- Az egyik gond az volt, hogy nagy esőzések előtt betonoztak, és a kellően vissza nem tömörített föld megsüllyedt például a tűzcsapoknál - mutatta a háza előtti részt a szentes-magyartési Vincze István. Nem csak a helyiek morgolódnak az ivóvízhálózat rekonstrukciója után maradt károk miatt.

Králik Emese

A helyzetre már a körzet önkormányzati képviselője is felhívta a figyelmet. Rendetlenül hagyta maga után a környéket a kivitelező, a járdákat sem hozták helyre, fogalmazott [namelink name="Kovács János"].  Abban az utcában, ahol Vincze Istvánék élnek, szinte minden tulajdonos hasonló gonddal küzd. – Homokot hoztam, hogy a járdára merőlegesen keletkezett szintkülönbséget eltüntessem. Kicsit messzebb meg besüppedt az aszfalt – mutatott az egyik szomszédos ház felé.

 

A betonon arasznyi repedés keletkezett a süllyedés következtében. Fotók: Králik Emese

A betonon arasznyi repedés keletkezett a süllyedés következtében. Fotók: Králik Emese


Egy nő azt mesélte, előfordult, hogy elakadtak a sárban a kapujuk előtt, végül megunták a várakozást, és saját maguk tették rendbe a házuk előtti szakaszt. Az utca túlsó végén egy középkorú asszony azt mutatta: a közelükben lévő tűzcsapnál annyira megrepedt a beton, hogy abba egy felnőtt lába is beszorulhat. – Arról nem is beszélve, hogy korábban rendes csapadékvíz-elvezető árkok voltak a faluban, ezek most jórészt eltűntek – mérgelődött.


A hálózatot ugyan az Alföldvíz Zrt. üzemelteti, a munkát nem a cégük végezte, oszlatta el a félreértést [namelink name=" Hornok Edina"] PR-iroda-vezető. A hálózat rekonstrukciója a Szentes és Térsége Ivóvízminőség-javító Program része volt, a munkálatokat egy fővállalkozó végezte. Levélben kerestük meg a kivitelező céget, amint megérkezik a válaszuk, visszatérünk a témára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!