Szentes és környéke

2017.11.30. 16:08

Tisztítják a Kurcát

Szeged, Szentes. Közös projektben javítja a Kurca-főcsatorna és a vajdasági Jegricka folyó vízminőségét az Ativizig, a Vajdasági Vizek vállalat és a Vajdasági Autonóm Tartomány európai ügyekért felelős alapja.

Munkatársunktól

A tegnapi szegedi sajtótájékoztatón elhangzott: az 1,8 millió euró (megközelítőleg 558 millió forint) értékű együttműködésből 1,5 millió euró az uniós támogatás. Ebből helyreállítják magyar területen a Kurca-főcsatorna vízszállító képességét, vízminőségét, ezáltal jobb öntözővíz biztosítható. A vajdasági szakemberek a Jegricka folyót kotortatják ki összesen nagyjából 11 kilométeren. Így távolítják el a felszaporodott káros növényzetet és iszapot. Az alap pedig tanulmányt készít a Jegricka Nemzeti Parkról, valamint a környezetvédelmi és vízgazdálkodási létesítményekről, illetve hidrobiológiai vizsgálatot és ellenőrzést végez a Jegrickán a következő két évben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!