Szentes és környéke

2019.09.06. 13:17

Szentes ismét a legvirágosabb települések között

Ismét a legjobb hat település közé került Szentes a Virágos Magyarország versenyben. A vetélkedés zsűrije tegnap járt a városban. Ha fődíjat nyerne Szentes, a verseny európai döntőjében képviselhetné Magyarországot.

Majzik Attila

Öt másik várossal együtt Szentes is bekerült a Virágos Ma­­gyarország környezetszépítő verseny országos fődíj és második díj várományos települései közé. A rendezvény háromtagú főzsűrije most személyesen is megnézte magának Szentest, egyrészt azért, hogy szakmai ajánlást készítsen a Virágos Magyarország döntéshozó szerveinek, megfelel-e a követelményeknek a város, másrészt pedig azért, hogy tájékoztatást nyújtson a fődíjas te­­lepülési címmel együtt járó nemzetközi versenyben való részvételről.

Az ország hat legvirágosabb települése között ott van Szentes is. FOTÓ: MAJZIK ATTILA

Az ország hat legvirágosabb települése között ott van Szentes is. FOTÓ: MAJZIK ATTILA

– Aki nyer, annak a dicsőségen túl egy fontos kötelezettsé­­ge is van, a következő évben az a város képviseli Magyarországot az Európai Virágosítási és Tájépítészeti versenyben. A lá­­togatásunk célja kettős: egy szakmai ajánlást készítünk, hogy Szentes megfelelne-e egy nemzetközi megmérettetésnek, a másik célja pedig, hogy ismertessük ennek a nemzetközi versenynek a feltételeit – tájékoztatott látogatásukról Báthoryné Nagy Ildikó Réka, a zsűri egyik tagja.


A végső döntést október ne­­gyedikén, a budapesti díját­adón tudja meg a közönség. Amennyiben Szentes bejutna az európai döntőbe, ott nyolc másik ország, Ausztria, Belgium, Csehország, Németor­szág, Hollandia, Írország, Olaszország és Szlovénia képviselőivel kell majd megküzdenie.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!