Szentes és környéke

2017.06.07. 20:17

217 centis harcsa akadt Petrovszki Gábor horgára

Élete legnagyobb halát fogta ki a Szentesen élő Petrovszki Gábor szombaton délután. A 217 centi hosszú harcsát a fotó kedvéért megölelgette, aztán szabadon engedte a vízben. Hadd jelentsen másnak is örömet.

Kovács Erika

– Tudtam, hogy vannak nagy halak a Gerecz-tóban. Nemcsak legenda szólt róluk, a saját szememmel is láttam korábban – mondta a szentesi Petrovszki Gábor. – Sőt, volt, hogy fárasztottam is valamelyiküket, de eltépte a zsinórom. Szombaton délután azonban horogra akadt egy óriásharcsa – mesélte a 49 éves férfi.


Petrovszki Gábor valamivel több mint egy évtizede költözött Szentesre. Korábban a Békés megyei Csorváson élt. Szentesen nem ismert senkit. A horgászat hozott számára új barátságokat. A férfi egyébként Hollandiában dolgozik az építőiparban, de most egy ideje itthon van.

 

217 centis harcsa akadt Petrovszki Gábor horgára - GALÉRIA. Fotó: Zelei Endre



– Az óriási hal kifogásában az egyik barátom, Tóth Dániel is segített. A harcsát másfél órán keresztül fárasztottam. Ezúttal én győztem – mesélte. A harcsa annyira elfáradt, hogy megengedte, hogy a horgász magához ölelje. Nem csapkodott, nem vergődött, nem próbált menekülni.


– A hossza 217 centiméter volt. A súlyát nem tudjuk, mert nem mértük meg. Nem akartam, hogy kivegyük a vízből, nehogy veszélybe kerüljön az élete. Ez egy öreg hal, sokat élt, sokat látott. A fotózás után elengedtem, hadd jelentsen örömet más horgászoknak is a kifogása. Komótosan indult a tó közepe felé, mint aki nem hiszi, hogy visszakapta a szabadságát.


Petrovszki Gábor eddigi rekordja egy 17 kilós hal volt, ami eltörpül az óriási harcsához képest.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!