Szentes és környéke

2014.02.03. 21:03

40 kilót fogyott Klaudia

Árpádhalom - Egy éve még 107 kiló volt Szegvári Klaudia, amikor megelégelte, hogy túlsúlyos. Ma már olyan csinos, hogy a régi ismerősei fel sem ismerik. A kitartása másoknak is példát adhat.

Králik Emese

Erőből, kitartásból bárkinek példát adhat [namelink name="Szegvári Klaudia"]. Az árpádhalmi lány egyszer csak megelégelte a túlsúlyát, egy nap elhatározta, hogy lefogy 40 kilót. Másnap már el is kezdte, a folyamatot a Nincs lehetetlen nevű Facebook-oldalán bárki figyelemmel kísérhette.

– Egy éve láttam a tévében Gáspár Evelint, aki nagyon sokat fogyott. Aznap este naplót kezdtem írni, amelyben leszögeztem, hogy hány kilót szeretnék fogyni, és mit fogok enni. Másnap belevágtam. Naponta lejegyeztem a történéseket – mesélte a 21 éves lány. Kisgyerekkorától kezdve duci volt, sok nehézsége akadt emiatt: az osztálytársai piszkálták, a térdei fájtak a túlsúly cipelésétől. Amikor az egész életét megváltoztató elhatározása megszületett, a 173 centiméter magas fiatal nő már 107 kiló volt.

– Egy nap alatt fordult velem a világ. Természetesen a táplálkozáson is változtattam. Nem eszem kenyeret, kerülöm a cukrot, ha néha nassolok, csak délelőtt. Havonta egyszer „bűnözök", akkor bármit megeszem, amit megkívánok. Egyszer koplalással leadtam 25 kilót, de az kamatostul jött vissza. Most sokkal tudatosabban csinálom, napi ötször eszem keveset, nem vonok el semmit magamtól, hiszen tapasztaltam, hogy az nem vezet jóra – közölte Klaudia, aki az edzésötleteket az internetről szerzi. Eleinte otthon tornázott, amikor lement néhány kiló, akkor elkezdett kocogni. Ma már mindennap edz, délelőttönként egy szentesi konditeremben, hétvégén pedig otthon, Árpádhalmon. Azt mondja: korábban soha nem sportolt, de ma már ha kihagyna egy napot, rosszul érezné magát.

40 kilót fogyott Klaudia. Fotó: DM/DV (galéria)


– Szó sincs arról, hogy könnyű volt, és magától jött az eredmény. Nagyon nehéz volt, eleinte állandóan fel akartam adni. Olyankor anyukámék mindig erőt adtak a folytatáshoz, később pedig találtam magamnak egy példaképet, egy külföldi fitneszmodellt. Most már leadtam, amit szerettem volna, a további célom, hogy izmosodjak – árulta el. Sőt a jövőjét is ezen a téren képzeli el, edző szeretne lenni, hogy másokon segíthessen. A család, a barátok nagyon büszkék rá, sokat dicsérik, biztatják. Nevetve mondta, hogy a volt osztálytársai nem ismerik fel, ha találkoznak. Az internetes oldalán gyakran vannak olyan hozzászólók, akik szerint kamu az egész, hiszen a régi és az új Klaudia egyáltalán nem hasonlít egymásra – mosolygott. Az egykori szép arcú dundi lányból mára gyönyörű, csinos nő lett, úgy érzi: ettől megnőtt az önbizalma, felszabadultabb lett.

– Nehogy azt gondolja bárki, hogy ehhez drága dolgok kellenek. A hulahoppkarika például kiváló sporteszköz lehet otthon, súlyzónak pedig a vízzel teli flakonok is tökéletesek. Remélem, hogy az én példám másoknak is utat mutat – közölte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!