Szentes és környéke

2019.06.07. 20:34

A Megyeházán köszöntötték a szentesi pedagógusokat - fotók

A pedagógusnapi ünnepségen átadták a Pedagógus Szolgálati Emlékérmeket, és a városi és tankerületi elismerések, de köszöntötték a hatvanöt, hatvan és ötven éve diplomázottakat is.

M.A.

Ünnepi műsorral és munkájuk elismerésével köszöntötték a szentesi pedagógusokat a Megyeházán. Szirbik Imre polgármester kiemelte, nemcsak azoknak tartozunk hálával, akik versenyekre készítik fel a gyereket, de azoknak is, akik írni, olvasni, számolni tanítják a legkisebbeket.

 

– Remélem az a jó érzés van sokakban, hogy megtettek mindent, amit megtehettek, és bízom benne, hogy boldog, elégedett embereket indítottak el az életben. Ezt köszönöm a szülők és a gyerekek nevében

– mondta köszöntő beszédében a polgármester. Balázs József, a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ vezetője a mögöttünk álló tanévre emlékezett vissza. Elmondta, örömmel és büszkeséggel tekinthetünk vissza, sok kihívást sikerült megoldani.

A Megyeházán köszöntötték a szentesi pedagógusokat - GALÉRIA. Fotó: Majzik Attila


A beszédek után köszöntötték a város díszdiplomásait:


az 1954-ben végzett Antal Istvánné Békési Aranka, Böszörményi Istvánné Horváth Rózsa, Dancsó János, Faragó Péter Pálné Bujdosó Mária, Turai József és Vörös Jánosné Horváth Mária vas díszoklevelet kapott.

Az 1959-ben diplomát szerzett pedagógusok, Bihari József, Haskó Mihály, Kádár Mária, Komjáti Sándorné Keresztes Éva, Nagypál János és Papdi Antalné Jaksa Eszter gyémánt díszoklevelet kaptak.

Arany díszoklevelet kaptak az 1965-ben végzettek, Csorba László Pálné Bikádi Erzsébet, dr. Kása Sándorné Katona Mariann, Matkócsik Pál Ferenc és Takács Pál Sándor.


Szentes városa tíz éve alapította a „Tehetséggondozás területén végzett kiemelkedő munkásságért" elismerést, melyet 2019-ben Horvát József, a Kiss Bálint Református Általános Iskola pedagógusa, és Nikov-Fórián Erika, a Kozmutza Flóra Általános Iskola és Szakiskola Rigó Alajos Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Kollégium és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény pedagógusa kapta.


Az Emberi Erőforrások Minisztere kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréseként Tóthné Hlavács Máriának, Sántháné Deim Aliznak és Lukács Istvánnénak adományozott elismerő oklevelet. A Pedagógusok Szakszervezete által adományozott Eötvös József-emlékérmet négyen vehették át, míg a várostól tizennégy, a tankerülettől tíz pedagógus kapott elismerést kiemelkedő munkájáért. Nyugdíjba vonulásuk alkalmából pedig nyolcan kaptak Pedagógus Szolgálati Emlékérmet.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!