Szentes és környéke

2013.01.22. 13:42

A tárgyalóból vitték börtönbe a sikkasztót

Szeged, Szentes - Folytatólagosan elkövetett sikkasztás és magánokirat-hamisítás miatt jogerősen 5 év börtönnel és 52 millió 917 ezer 50 forint vagyonelkobzással sújtotta a Szegedi Ítélőtábla Török Istvánt.

Munkatársunktól

A most 36 éves szentesi férfi még 1998-ban kezdett el dolgozni előbb könyvelő, később főkönyvelő, majd ügyvezetői tisztségben a nagymágocsi Pankota Pig Kft.-nél. Ügyvezetősége alatt 5 éven át rendszeres haszonszerzésre törekedve a kft. pénztárából és folyószámláiról különböző összegeket tulajdonított el, valótlan tartalmú, fiktív számlákat állított be a cég könyvelésébe, és a számlák ellenértékének felvétele után az összeget saját céljaira fordította.

Összességében több mint 50 millió forintot sikkasztott el. A vádlott az eltulajdonított készpénz hiányának leplezésére a 2006-os üzleti évről szóló beszámolóban a valóstól eltérő adatokat tüntetett fel, és meghamisította a bankszámlakivonatot.

A büntetés mértékére tekintettel az Ítélőtábla a szabadságvesztés végrehajtásának azonnali megkezdését rendelte el: az eddig szabadlábon védekező vádlottat a tárgyalóteremből vitték el a Szegedi Fegyház és Börtönbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!