Szentes és környéke

2015.08.24. 22:45

Áldozatul esett az út széle

Nagymágocs - Háborognak a lakók Nagymágocson. Az ivóvízminőség-javító program munkálatai során több utca burkolata is megsérült. Olyan is, amit tavaly aszfaltoztak újra. Az önkormányzat helyszíni bejáráson kérte a kivitelezőket a helyreállításra.

M. K. E.

– Több lakos is panasszal kereste meg az önkormányzatot. Az ivóvízminőség-javító program kivitelezése során több utcában is nagyon csúnya sérülések keletkeztek az úttesten. A Rózsa utcában tavaly, a szennyvízprogram lezárása után kapott új aszfaltot az út. Nem volt rajta egyetlen hiba sem. Most több helyen is mély lyukak tátongnak, amiket a földmunkagépek megtámasztása okozott. Már az első ilyen lyuknál tehetett volna valamit a kivitelező azért, hogy a többi helyen megelőzze a károsítást. Máshol a nagy gépek megtördelték az út szélét – sorolta [namelink name="Szebellédi Endre"], Nagymágocs polgármestere.

A Jókai utcában pedig úgy néz ki az út széle az egyik oldalon, mintha „végigharapdálták" volna. A csöveket az úttal párhuzamosan fektette le a kivitelező. Munka közben keletkeztek az úthibák, bő egy kilométeres szakaszon. A polgármester szerint, ha úgy marad, télen a fagy „megeszi" az utat.

Nagymágocson, a Jókai utcában eltűnt az út széle. A szerző felvétele

Nagymágocson, a Jókai utcában eltűnt az út széle. A szerző felvétele
[namelink name="Makai István"] is a Jókai utcában lakik. – Ezt az utca, még a 80-as évek elején, az anyagi hozzájárulásunkkal és javarészt a társadalmi munkánk révén kapott aszfaltot. Nagyon sérelmezem, hogy felszaggatták az aszfalt szélét. Borzasztóan néz ki. Kőtörmeléket szórtak rá és úgy hagyták. Legalább lehengerezték volna, de nem! Ki-ki a saját portája előtt próbálja elegyengetni. A mai eső már bizonyította, megsüllyed az egész, úgy, ahogy van! – háborgott a férfi.

Szebellédi Endre a kivitelezők részvételével bejárást kezdeményezett az érintett helyszíneken.

– Azt kértem, hogy a Rózsa utcában a kis lyukakat nagyobb foltban aszfaltozzák le, a Jókaiban pedig legalább egy méter széles új aszfaltcsíkot kapjon az út széle. Ha ezek a munkák nem a lakosság megelégedésére készülnek el, akkor nem írom alá a teljesítményigazolást. A kivitelező ígéretet tett a hibák javítására. Reméljük így is lesz. A helyieket pedig arra kérem, ha bármelyik utcában hasonló problémákat tapasztalnak, jelezzék az önkormányzatnál. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!