Szentes és környéke

2019.02.20. 19:18

Az ápolók napja alkalmából köszöntötték az ápolókat Szentesen

Június végére elkészül a szentesi kórház műtőtömbjének felújítási terve - hangzott el az ápolók napján az intézményben.

M.A.

2014 óta február 19., Kossuth Zsuzsanna születésének évfordulója a magyar ápolók napja. Ez alkalomból a kórház osztályait végigjárva adta át a hála virágait Farkas Sándor országgyűlési képviselő, miniszterhelyettes és Gémes László megyei képviselő a Dr. Bugyi István Kórház szakdolgozóinak.

 

Egy szál virág a hála jeléül. Farkas Sándor és Gémes László végigjárta a kórház osztályait. Fotó: Majzik Attila

Egy szál virág a hála jeléül. Farkas Sándor és Gémes László végigjárta a kórház osztályait.

Fotó: Majzik Attila


A nővérek a „köszönjük a munkájukat" köszöntésre azzal válaszoltak, hogy „ez nem a munkák, ez a hivatásunk". Vízi Éva, az általános sebészet nővére már huszonnégy éve dolgozik az egészségügyben, úgy látja, nem könnyű ez a pálya. – Nehéz hivatás, néha nem könnyű megfelelni a feltételeknek, de a pozitív visszajelzések segítenek. Az osztályunkon van egy fal, oda kerülnek a betegek köszönőkártyái, üzenetei. Nekünk az a legjobb, ha gyógyultan látunk egy beteget – beszélt munkájáról a nővér.


Farkas Sándor kiemelte, nagyon fontos a szakdolgozók szerepe az egészségügyben, ők az orvostársadalom legfőbb támaszai. A képviselő az egészségüggyel kapcsolatban elmondta, bár a jelenlegi uniós költségvetési ciklusban a források a központi, budapesti kórházakra irányultak, azért a vidéki intézmények sincsenek elfelejtve. Az elmúlt években a szentesi kórházban is történt fejlesztés, a nővérszálló felújítása, a mosoda kiváltása, a fűtés korszerűsítése és az eszközbeszerzések azt mutatják, hogy vidéken is elérhető a minőségi ellátás. A szentesiek által régóta várt műtőtömbbel kapcsolatban megtudtuk, idén június végére elkészül a teljes rekonstrukciós terv, amely aztán majd a kormány elé kerül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!